Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi - ei välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Antti Aalto 19:s Romaniassa, Saksan mäkimiehet kaksoisvoittoon

Karl Geiger ja Stephan Leyhe varmistivat Saksan mäkimiehille kaksoisvoiton.

mäkihyppy
Antti Aalto
Antti Aallon hypyt riittivät 19. sijalle. AOP

Antti Aalto liiteli 19. sijalle mäkihypyn maailmancupin perjantain osakilpailussa Romaniassa. Aalto venytti Rasnovin HS97-mäestä 89,5 ja 91 metrin mittaiset siivut.

Aalto oli vielä avauskierroksen jälkeen 30. sijalla, mutta paranteli asemiaan toisella hypyllään. Suomalainen sai tehdä toisen hyppynsä kahteen kertaan, kun kierros jouduttiin osittain uusimaan kovaksi yltyneen räntäsateen takia.

– Tämä oli vähän erikoisempi kilpailu, kun tuli kolme kilpailuhyppyä peräkkäin. Kisa oli ok, ensimmäinen hyppy ei ollut parasta tasoa, Aalto arvioi kisapäiväänsä Hiihtoliiton tiedotteessa.

Saksalaiset juhlivat kaksoisvoittoa. Karl Geiger hyppäsi ykköseksi ja Stephan Leyhe toiselle sijalle. Itävaltalainen Stefan Kraft leiskautti kolmannelle sijalle.

Geiger ponnisti 100 metrin lukemiin molemmilla kisahypyillään ja peittosi 5,6 pisteen erolla toiseksi sijoittuneen Leyhen. Kolmanneksi liidellyt Kraft on kärjessä maailmancupin kokonaistilanteessa.

Tuuli sotki suunnitelmat naisten mäkihypyssä

Mäkihypyn naisten maailmancupin harjoitukset ja karsintakilpailu peruuntuivat perjantailta Slovenian Ljubnossa. Peruuntumisen syy oli kova tuuli.

Harjoituksissa hyppäsi 17 kilpailijaa, kunnes sessio keskeytettiin. Suomalaisista HS94-mäestä ehtivät ponnistaa Jenny Rautionaho ja Julia Tervahartiala.

Ljubnon maailmancup-kisassa kilpailee poikkeuksellisesti neljä suomalaista. Rautionahon ja Tervahartialan lisäksi mukana ovat Julia Kykkänen ja Susanna Forsström.

Päivitetty kello 17.55: Antti Aallon kommentit täydennetty uutiseen.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Kulmin lentomäen kisa typistyi yhden kierroksen mittaiseksi, Antti Aalto jatkoi hyviä otteitaan – "Kyllä se oli reiluuden nimissä oikea päätös"

Antti Aalto räväytti uskomattomasti hänelle uudessa mäessä ja murehti jo palkintojen jakoa: "Toivottavasti ei samanlaista palkintoa tule kuin Jannelle" – hypyt loksahtivat kohdilleen Planican harjoitusviikon aikana

Janne Ahonen voitti 24 vuotta sitten Kulmin lentomäestä 191 pulloa viiniä – 190 pulloa on edelleen matkalla Kuningaskotkalle: "Onko joku janoinen sattunut matkalle?"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat