Suora

  • Urheiluruutu

Bottas huippuvauhdissa Barcelonan talvitesteissä – Vettelin Ferrari väsähti mutkaan 12

Mercedeksen Valtteri Bottas ajoi talvitestien kolmannen päivän nopeimman ajan.

Formula 1
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas kaasutteli vakuuttavaa kyytiä Barcelonassa.AOP

Valtteri Bottas kannusti Mercedeksen F1-auton kiivaimpaan kyytiin perjantain harjoitusten aamujaksolla. Bottas kieputteli auton radan ympäri ajassa 1.15,732, joka oli koko viikon ripein kierros. Tallitoveri Lewis Hamilton ajoi iltapäivällä ajan 1.16,516.

Päivä vahvisti Mercedesten asemaa alkavan kauden suosikkeina.

Ferrarin Sebastian Vettelillä oli harjoituspäivän ensimmäisessä osassa moottoriongelmia. Ferrari nukahti mutkaan 12 kahden ja puolen tunnin ajelun jälkeen.

Iltapäiväksi Vettel sai uuden moottorin ja rikkoutunut postitettiin Maranelloon tutkittavaksi. Hän jäi päivän parhaalla kierrosajallaan 2,6 sekuntia Bottaksen noteerauksesta

Bottaksen paras kierrosaika alitti Vettelin vuosi sitten ajaman kärkinoteerauksen lähes puolella sekunnilla, mutta se oli kolme kymmenystä hitaampi kuin hänen kierrosennätyksensä viime kauden kilpailun aika-ajosta.

Renault'n Esteban Ocon oli perjantain kolmanneksi nopein ennen Racing Pointin Lance Strollia ja Alpha Taurin Daniil Kvjatia.

Lue myös:

F1-testeissä kohahduttanut Mercedeksen uusi ratti on ollut tekeillä kauan – Bottas paljasti Autosportille: "Olen tiennyt melkein vuoden"

Mercedeksen hämmästyttävästä innovaatiosta käydään F1-kulisseissa kovaa vääntöä – "Olemme melko varmoja, että se on sääntöjen mukainen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat