Hyppää sisältöön

F1-testeissä kohahduttanut Mercedeksen uusi ratti on ollut tekeillä kauan – Bottas paljasti Autosportille: "Olen tiennyt melkein vuoden"

Mercedeksen autoissa on ollut Barcelonan talvitesteissä eteen- ja taaksepäin liikkuva ohjauspyörä.

Valtteri Bottas sijoittui viime kaudella MM-taistossa toiseksi. Mestaruuden vei tallikaveri Lewis Hamilton. Kuva: NurPhoto/Getty Images

Barcelonan F1-talvitesteissä kuuma puheenaihe on ollut Mercedeksen uusi ratti, jota kuljettaja pystyy liikuttamaan ajon aikana eteen- ja taaksepäin. Liike vaikuttaa etupyörien kulmaan.

Nyt Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas paljastaa Autosportille (siirryt toiseen palveluun) tienneensä jo pitkän tovin kehitteillä olleesta uudistuksesta.

– Tämä ei ole ollut nopea projekti. Luulen, että kuulin tästä ensimmäisen kerran lähes vuosi sitten.

Bottas kehui moottoriurheilusivustolle Mercedeksen kykyä kehittää aivan uudenlaisia välineitä, joilla voi tehdä eroa muihin talleihin.

– On todella heinoa olla ainoa talli, jolla on tämänkaltainen systeemi käytössään. Myöhemmin tänä vuonna näemme, kuinka hyvä tämä uudistus on eri olosuhteissa, mutta minusta se on melko vaikuttava.

Myös käytettävyydeltään uusi ratti on Bottaksen mukaan varma. Vaikka ohjauspyörän liikkuminen eteen- ja taaksepäin F1-autossa on uusi juttu, suomalainen ei ole törmännyt vielä mihinkään omituisuuksiin keksinnössä.

Varikolla on kuhistu talvitestien aikana siitä, onko ohjauspyörä edes sääntöjen mukainen. Torstaina Mercedeksen tekninen johtaja James Allison kertoi medialle, että talli on keskustellut uudistuksesta tiiviisti Kansainvälisen autourheiluliiton FIAn kanssa.

Bottas on varma, että talli saa käyttää keksintöään alkavalla kaudella, koska uuden ohjauspyörän kehittäminen on ollut pitkä projekti, johon on investoitu Mercedeksessä merkittävästi. Pitkäaikainen kehitys antaa Mercedekselle myös etulyöntiaseman muihin tiimeihin verrattuna, sillä keksintöä on hankala kopioida.

– En usko, että tallimme alkaisi tehdä ja suunnitella jotain, mikä on kiellettyä. Toivon saavamme etua siitä, että tämä on ollut meille näinkin iso projekti, Bottas kommentoi sivustolle.

Talvitestit ovat sujuneet Mercedekseltä mainiosti. Ensimmäisenä päivänä brittikuljettaja Lewis Hamilton oli nopein Barcelonassa, Bottas oli kuljettajista toiseksi nopein. Toisena päivänä testit keskeytyivät etuajassa, eivätkä Hamilton ja Bottas päässeet esittämään parastaan.

Ensimmäisten talvitestien viimeinen päivä päättyy perjantaina kello 19 Suomen aikaa. Tähän mennessä Bottas on ollut selvästi muita nopeampi. Hamilton on pitänyt toiseksi nopeinta vauhtia.

Lue myös:

.
.