Ilkka Herola iskuetäisyydeltä hiihto-osuudelle

Ilkka Herola lähtee yhdistetyn hiihto-osuudelle alle minuutin kärkikolmikkoa perässä.

yhdistetty hiihto
Ilkka Herola
Ilkka Herola lähtee hiihto-osuudelle 14. sijalta.AOP

Suomen yhdistetyn maajoukkueen ykkösnimi Ilkka Herola hyppäsi Trondheimin maailmancupin mäkiosuudella 14:nneksi, ja lähtee kelpo asemista hiihto-osuudelle.

120,5 metrisen siivun HS138-mäestä leiskauttaneen Herolan ero kärkeen, maailmancupia ylivoimaisesti johtavaan Norjan Jarl Magnus Riiberiin, on minuutin ja 26 sekuntia.

– Hyppy oli ihan perustasolla, ei varmasti parasta, mutta sellainen tavallinen veto kuitenkin. Erot ei mitään kovin isoja näytä olevan. Aika paljon on mahdollista kiriä kiinni, Herola kommentoi.

Mäkiosuudella toiseksi ja kolmanneksi hypänneisiin Harald Johnas Riiberiin ja Ryota Yamamotoon Herolalla on kirittävää vajaa minuutti.

Maailmancupin nopeimman hiihtäjän punaista liiviä kantava Herola on hyvässä tilanteessa, sillä neljänteen sijaan eroa on vain puoli minuuttia.

Herola diskattiin perjantain varakilpailussa, koska hänen hyppypukunsa ei täyttänyt vaatimuksia. Herola myönsi lauantain mäkiosuuden jälkeen, että diskaus pyöri mielessä kisapäivänäkin.

– Oli pikkuisen lisäjännitystä puvun kanssa ja vähän normaalia hermostuneempi fiilis. Mittaus jännittää enemmän kuin itse hyppy, Herola sanoi.

Muilla suomalaisilla ero kärkeen venähti isoksi: Eero Hirvonen starttaa 32:ntena, Perttu Reponen 34:ntenä ja Leevi Mutru 46:ntenä. Trondheimin kisa on 18-vuotiaan Reposen uran ensimmäinen maailmancupissa.

Kymmenen kilometrin hiihto-osuus käydään kello 17.15 alkaen.

Lue myös:

MM-ampumahiihdossa viestipäivä – katso huimaa talviurheilupäivää suorana tai jännitä tulospalvelusta

Yhdistetyn miehet ensi kertaa Krismayrin opeilla maailmancupiin – varakisa meni täysin penkin alle: "Senhän pitää aina olla katastrofi, jotta varsinainen kilpailu onnistuu"

Ilkka Herolalla epäonnea yhdistetyn varakilpailussa – Suomen kärkimies diskattiin puvun takia

Matti Nykäsestä innostunut Suomen yhdistetyn uusi mäkiluotsi täräytti palkintotavoitteen Lahteen – päävalmentaja hehkutti ulkomaalaista ratkaisuaan: “Välillä jopa v****maisen hyvä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat