Suora

  • Urheiluruutu

Paavo Puurunen hämmästelee poliisiratsian ajankohtaa – "Ihmettelen syvästi, miksi tällainen ajojahti Loginovia kohtaan on koko ajan päällä"

Yle Urheilun asiantuntija Paavo Puurunen muistuttaa, että Aleksandr Loginov on dopingrangaistuksensa jo kärsinyt.

ampumahiihto
Aleksandr Loginov
Lehtikuva / AFP

Italian poliisi teki aikaisin aamulla ratsian Venäjän ampumahiihtotähti Aleksandr Loginovin hotellihuoneeseen. Yle Urheilun asiantuntija Paavo Puurunen yhtyy Venäjän päävalmentaja Anatoli Hovantsevin ihmettelyihin ratsian ajankohdasta.

– Ajankohta on pikkuisen ihmeellinen. Olisihan tässä ollut aikaa tehdä ratsia, jos sellaiseen on tarvetta. Eilen oli vapaapäivä, se olisi ollut mahdollista tehdä silloin, Puurunen sanoi.

– Niin kuin Anatolikin tuumasi, niin tämä kuulostaa vähän ajojahdilta. Pyritäänkö tällä ikään kuin vaikuttamaan tuloksentekoon?

Loginov voitti Anterselvan MM-kisojen pikamatkan ja oli takaa-ajokisassa kolmas. Koko kisojen ajan venäläisurheilija on joutunut ankaran kritiikin kohteeksi, sillä hän on kärsinyt kahden vuoden kilpailukiellon käryttyään epo-hormonin käytöstä.

Puurunen ei ymmärrä kritiikkiä, sillä kärystä on jo seitsemän vuotta aikaa. Loginov palasi kilpaladuille kaudelle 2016–2017.

– Hän on kilpailukieltonsa kärsinyt. Säännöt ovat tällä hetkellä sellaiset, että kun dopingtuomion on kärsinyt, niin sen jälkeen on vapaa kilpailemaan. Nyt mennään näin ja ihmettelen syvästi, miksi tällainen ajojahti Loginovia kohtaan on koko ajan päällä.

Venäjä on yksi mitaliehdokkaista, etenkin Loginovin kanssa. Puurusen mukaan Loginov on viivalla, kun miesten kisa alkaa kello 15.45, ja toimii joukkueensa ankkurina.

– Sellaista viestiä tuli, että kuitataan tämä maailmanmestaruudella. Siinä on kuitti kaikille, Puurunen totesi.

Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka taasen ymmärtää poliisiratsian ja kritiikin Loginovia kohtaan.

– Kansalaisuudesta huolimatta jos on kärähtänyt dopingista – ja vielä eposta – ja vaikka olisi se tuomion jo kärsinyt, niin silloin pitää olla valmis siihen, että on suurennuslasin alla ja tehdään tällaista tutkimusta enemmänkin, Perunka sanoi.

– Kaikkihan sitä puhdasta urheilua haluaa. On hyvä, että tämä puhtaan urheilun puolesta puhuminen on tapetilla koko ajan.

Lisäys klo 13.13: Lisätty Sanna-Leena Perungan kommentit.

Lue myös:

Poliisi iski venäläisen ampumahiihdon maailmanmestarin hotellihuoneeseen – "Loginov on hyvin stressaantunut"

Venäjän ampumahiihdon päävalmentaja käärmeissään Yle Urheilun haastattelussa: Oliko tämä tilattu ratsia?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat