Norjan hurja meno jatkui naisten viestissä – Suomen ampumahiihtonaisille 11. sija

Marte Olsbu Röiseland ratkaisi mestaruuden viimeisellä ampumapaikalla.

ampumahiihto
Marte Olsbu Röiseland
Marte Olsbu Röiseland on kahminut Anterselvassa jo kuusi mitalia, yhden jokaisesta kisastaan.AOP

Norja on voittanut MM-kultaa naisten 4x6 kilometrin viestissä ampumahiihdon MM-kisoissa Anterselvassa Italiassa. Suomi oli kisassa 11:s. Joukkueessa hiihtivät Suvi Minkkinen, Mari Eder, Kaisa Mäkäräinen ja Erika Jänkä.

Norjan ankkuri Marte Olsbu Röiseland ja Ruotsin Hanna Öberg saapuivat viimeiselle ampumapaikalla tasatahtiin, mutta Röiseland pudotti Öbergin ja muut takaa-ajajat nopealla nolla-ammunnalla. Mitali oli huippuvireiselle norjalaiselle jo kuudes Anterselvan MM-kisoissa.

Olympiavoittaja Öbergin varapatruunat loppuivat, ja hän joutui yhdelle sakkokierrokselle, pudottaen Ruotsin lopulta viidenneksi. Öbergin ohi ehtivät Saksa (+10,7), Ukraina (+18,4) ja Tshekki (+31,1).

Suomen viestin avasi Suvi Minkkinen, joka aloitti kilpailun nolla-ammunnalla makuupaikalla, mutta ampui pystystä kolme ohi. Minkkinen saapui vaihtoon sijalla 22, puolitoista minuuttia kärjessä viilettäneestä Italian Lisa Vitozzista.

Toisella osuudella Mari Eder ampui yhden ohi ja nosti Suomen sijoituksen 15:nneksi. Kolmannella osuudella Suomen ykköstykin Kaisa Mäkäräisen harteilla oli toiveet noususta kymmenen parhaan joukkoon.

Kolmesta ohilaukauksesta huolimatta Mäkäräinen paransi sijoituksen kymmenenneksi ja kavensi eroa kärkeen roimasti.

MM-kisoissa ensi kertaa kilpaillut Erika Jänkä ankkuroi Suomen lopulta sijalle 11. Eroa kisan voittaneeseen Norjaan oli maalissa kaksi minuuttia ja 40 sekuntia.

Miehet kilpailevat 4x7,5 kilometrin viestissä kello 15.45 alkaen.

Kaisa Mäkäräinen on ainut suomalainen sunnuntaina MM-kilpailut päättävässä yhteislähtökilpailussa.

Lue myös:

Paavo Puurunen hämmästelee poliisiratsian ajankohtaa – "Ihmettelen syvästi, miksi tällainen ajojahti Loginovia kohtaan on koko ajan päällä"

Poliisi iski venäläisen ampumahiihdon maailmanmestarin hotellihuoneeseen – "Loginov on hyvin stressaantunut"

Näin Kaisa Mäkäräisen ammunta etenee penkalla vaihe vaiheelta – Suomen ykköstykki avaa nyt murheenkryyninsä vaikeudet

Mäkäräisen ja muiden suomalaisten sihti karmealla tasolla – näin Suomen ampumavalmentaja kommentoi paljon keskustelua herättänyttä tilannetta: "Kaiken maailman asiantuntijoita"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat