Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Lauri Vuorinen yksinäinen valonpilkahdus sprintissä – Pärmäkosken mahdollisuudet murenivat lumen pintaan: "Vähän naarmua takapuoleen"

Norjalaismiehet hämmästyttivät ottamalla finaalissa viitoisvoiton Johannes Hösflot Kläbon johdolla.

hiihto
Krista Pärmäkoski
imago sportfotodienst / AOP

Suomen naisten urakka hiihdon maailmancupiin kuuluvan Ski Tourin perinteisen hiihtotavan sprintissä Norjan Trondheimissa päättyi alkuerävaiheeseen.

Miesten kisassa Iivo Niskanen karsiutui, mutta Lauri Vuorinen raivaisi tiensä välieriin ja oli parhaana suomalaisena yhdeksäs.

Naisista lähimpänä jatkopaikkaa oli Anne Kyllönen, joka oli erässään neljäs. Edellisestä erästä aikavertailuun päässeet hiihtäjät olivat kuitenkin hieman ripeämpiä, eikä Kyllösen aika aivan riittänyt jatkoon niin sanotussa lucky loser -vertailussa.

Torstaina uransa parasta sprinttisijoitusta (8:s) sivunnut Laura Mononen ei löytänyt toivottua virettä ja jäi alkuerässään viimeiseksi.

Krista Pärmäkosken kilpailu oli vieläkin hankalampi. Neljättä sijaa vielä kilpailun puolivälissä pitänyt Pärmäkoski kaatui tiukassa mutkassa ja saapui maaliin 37 sekuntia kärjen perästä.

Pärmäkosken kaatuminen ei näkynyt tv-kuvissa. Hiihtotähti siirtyi maaliintulon jälkeen hoidettavaksi lääkintätelttaan ilmeisesti pohjekramppien vuoksi.

– Olen ihan kunnossa. Tuli vähän naarmua takapuoleen. En tiedä, mitä siinä kävi. Sellainen tunne oli, että vastapenkka tuli vähän vastaan ja pito yhtäkkiä nappasi kiinni. Sitten mentiinkin, että urheilija ei vienyt suksia vaan sukset urheilijaa, Pärmäkoski kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Naisten finaalissa nähtiin kolme norjalaista, kaksi ruotsalaista ja yksi sveitsiläinen. Voittoon kiri Norjan Maiken Caspersen Falla ennen Ruotsin Jonna Sundlingia ja Sveitsin Nadine Fändrichia.

Niskanen tuohtui epäonnistumisestaan

Suomalaisittain sprinttipäivän yksinäinen onnistuja oli Lauri Vuorinen, joka sivakoi loistavalla loppukirillä jatkoon miesten viimeisestä alkuerästä. Erän voitti Emil Iversen 0,14 sekuntia ennen suomalaista.

Välierässä Vuorinen joutui kovaan kyytiin. Suomalainen oli erässä viides jääden vajaat kaksi sekuntia kärjestä ja oli lopputuloksissa yhdeksäs.

– Hyvä kulku oli tänään. Viime vuonna ei tullut yhtään välieräpaikkaa, niin nyt oli jo aikakin, leveästi hymyillyt Vuorinen sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Tähän mennessä kausi on ollut pienoinen pettymys. Tavoitteenani oli, että näitä välieräpaikkoja olisi tullut useampikin. Näissä perinteisen sprinteissä se välierä on ollut otettavissa joka kerta. Nyt se tuli, niin kyllä tästä vähän tyytyväisempi mies lähtee.

Lauri Vuorinen
Lauri Vuorinen.AOP

Iivo Niskasen kilpailu päättyi alkuerässä karvaaseen pettymykseen. Toisessa alkuerässä lähes 15 sekuntia kärjen perässä maaliin saapunut olympiavoittaja oli kovin tuohtunut maali-alueella.

Niskanen kävi kilpailun jälkeen Suomen joukkueen huollon kanssa kiivaan näköistä keskustelua.

– Kun ei päässyt mihinkään, ei päässyt mihinkään. Huono kunto, Niskanen kommentoi Yle Urheilulle vierittämättä syytä huoltotiimin niskoille.

Miesten finaali oli norjalaisten juhlaa, sillä ainoa ei-norjalainen, Italian Federico Pellegrino, jäi finaalissa viimeiseksi. Norja otti viitoisvoiton Johannes Hösflot Kläbon johdolla. Pål Golberg oli toinen ja Erik Valnes kolmas.

Lue myös:

Krista Pärmäkoski jatkaa kiertuetta torstain sippaamisen jälkeen: "Aion näyttää, etten minä niin huono ole"

Ruotsin hiihtojoukkueessa kuohuu – suksihuollon toiminnasta kriisikokous

Iivo Niskaselta ei löydy samanlaista lyöntiä kuin vuodenvaihteessa – Sami Jauhojärvi manasi myös epäonnea: "Periaatteessa siihen kisaan kaatui Niskasen Ski Tourin menestyminen"

Niskasen vauhti hiipui jo puolivälissä – Bolshunov taiteili ylivoimaiseen voittoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat