Iivo Niskasen pinna katkesi – näin hän raivosi suksihuoltajalleen: “Ei pääse mihinkään”

Iivo Niskanen antoi suoraa palautetta suksihuoltajalleen Skandinavian hiihtokiertueen Trondheimin perinteisen sprintin alkueränsä jälkeen. Katso video pääkuvaa klikkaamalla.

Iivo Niskanen
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Iivo Niskanen jäi puhtaaksi statistiksi Trondheimin perinteisen hiihtotavan sprintin alkuerässään. Niskanen jäi erän viimeiseksi ja hävisi erän voittajalle, Norjan Erik Valnesille melkein 15 sekuntia.

Eränsä jälkeen Niskanen kävi todella kuumana ja antoi suoraa palautetta suksihuoltajalleen Mika Venäläiselle. Hetkeä myöhemmin Yle Urheilun haastattelussa Niskanen oli jo lauhtunut.

– Kun ei pääse mihinkään, niin ei pääse mihinkään. Huono kunto, Niskanen suostui tilannetta kuvailemaan.

Hänen mukaansa hän keskusteli Venäläisen mukaan lähinnä voiteista, jotta Lauri Vuoriselle saataisiin vielä paremmat voiteet alle.

Niskanen kertoi jo karsinnan jälkeen, että hän pohti suksivalintaansa pitopohjasuksen ja voidellun suksen välillä. Myös erävaiheeseen hän mietti suksivalintaa.

– Pari liisterisuksea testattiin ja sillä mentiin. Katsotaan huomenna, jos se vaikka "äsähtäisi". Se on välillä semmoista.

Niskanen toivoi, että Ski Tourin päätöspäivän 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajokisa tarjoasi hänelle hiihtokiertueen parasta kulkua.

– Kaikilla matka painaa jo, mutta toivottavasti huomenna on se paras matka. Eikä menisi toiseksi parhaaksi niin, että kotimatka olisi paras, hän sanoi.

– Odotan huomiselta paljon. Toivotaan, että saan suunnan käännettyä kohti Lahtea.

Lue myös: