Suora

  • Sim racing: Kaikkien Aikojen Rallicross-sarja, 1. osakilpailu
  • Urheiluruutu

Ilkka Herola ja päävalmentaja Petter Kukkonen huokuivat helpotusta palkintokorokkeelle paluun jälkeen: "Nyt kun pää on auki, niin miksei sitä voisi jatkaa"

Ilkka Herola uskoo, että uusi mäkivalmentaja Falko Krismayr on auttanut yhdistetyn miehiä aloittamaan kauden tietyllä tavalla puhtaalta pöydältä.

yhdistetty hiihto
Ilkka Herola
EPA

Ilkka Herola saavutti lauantaina kauden ensimmäisen palkintokorokesijansa yhdistetyn maailmancupissa, kun hän nousi mäkiosuuden 14:nneltä sijalta kolmanneksi Trondheimissä.

Herola on viimeksi noussut palkintokorokkeelle viime vuoden maaliskuussa, kun hän oli toinen Holmenkollenilla.

24-vuotias urheilija itse huokui helpotusta, kun kauan jahdattu podiumsijoitus vihdoin heltisi. Myös mäkitekniikkansa kanssa koko kauden ajan kamppaillut Eero Hirvonen teki kauden parhaan suorituksensa sijoittumalla 18:nneksi.

– Eerollakin pikkuhiljaa alkaa helpottaa. Tosi hienoa, että hänelläkin on ollut steppi parempaan. Varmaan ollaan jonkinnäköinen "rock bottom" (pohjanoteeraus) saavutettu joukkueena. Nyt on ollut paljon vapautuneempi fiilis yrittää, Herola kertoi Yle Urheilulle Norjassa.

Herola uskoo, että nousujohteinen tuloskehitys saattaa olla seurausta yhdistetyn maajoukkueen uuden mäkivalmentajan, itävaltalaisen Falko Krismayrin liittymisestä tiimiin.

– Osittain vamaan myös Falkon ansiota, että kaikki ovat saaneet sellaista uutta alkua tuohon hommaan. On ollut itselläkin helpompi olla tässä, kun ei ole niin ankeaa muillakaan.

Maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen kertoo, että hyppypuolella Krismayr on pystynyt tuomaan esiin joitakin muutoksia joidenkin joukkueen jäsenten tekniikassa.

– Se ei tuloslistassa vielä valtavan paljon näy, mutta ylämäen nopeudet on Eerolla ja Leevillä (Mutru) parantuneet todella paljon. Uusi ajatus on saatu sisään. Onko se nyt parempi vai huonompi, niin aika näyttää sen, Kukkonen sanoi.

"Hymy herkässä ensimmäistä kertaa"

Herolan venymisestä palkintokorokkeelle ei Kukkonen ollut yllättynyt, mutta sitäkin tyytyväisempi.

– Ilkka on muutaman kerran ollut podium-taistelussa alkukaudesta. Nyt oli pidempi harjoitusjakso ja löydettiin jotain uutta hyppäämiseen. Hänen perustasossa ei ole kauheasti tullut heilahduksia puoleen tai toiseen. Päivät vaan eivät ole veljiä keskenään, Kukkonen totesi.

Petter Kukkonen
Yhdistetyn päävalmentaja Petter Kukkonen.Tomi Hänninen

Päävalmentajakin on huomannut, että valo näkeminen tunnelin päässä on muuttanut koko joukkueen yleisilmettä kilpailuissa.

– Kyllä siellä oli hymy herkässä ensimmäistä kertaa tämän kauden aikana, koko porukalla. Vapautuneisuus ja hyvä fiilis siitä tuli. Etenkin Ilkka oli todella onnellinen, Kukkonen sanoi.

Kukkonen uskoo, että Herolan ja Hirvosen kauden parhaat suoritukset sekä 18-vuotiaan Perttu Reposen (38:s) kelpo maailmancup-debyytti voivat hyvinkin saada jatkoa heti sunnuntain kisassa.

– Nyt kun pää on auki, niin miksei sitä voisi jatkaa.

Lue myös:

Ilkka Herolan komea veto hiihto-osuudella toi kauden ensimmäisen palkintokorokesijan: "Ei tämä mitään ihmeellistä vaatinut"

Tulikasteensa saanut Falko Krismayr näki edistystä suomalaisurheilijoissa, vaikka tulokset eivät pankkia räjäyttäneetkään – "Teemme joukkueesta jälleen menestyksekkään"

Yhdistetyn miehet ensi kertaa Krismayrin opeilla maailmancupiin – varakisa meni täysin penkin alle: "Senhän pitää aina olla katastrofi, jotta varsinainen kilpailu onnistuu"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat