Loginovin valmentajaa syytetään väärän maan akkreditointikortista, venäläisurheilija väläyttelee uran lopettamista – "Jos se tekee kaikista onnellisia"

Aleksandr Loginov ei ymmärrä Italian poliisin tekemää aamuista ratsiaa. Hän ei saanut sympatiaa Anterselvan MM-yleisöltä tai kilpakumppaneilta.

ampumahiihto
Aleksandr Loginov
Dopingvalvoja seurasi Aleksandr Loginovia miesten viestikisan jälkeen Anterselvan MM-kisoissa.Getty Images

Aleksandr Loginov heräsi tänä aamuna siihen, kun poliisi ratsasi hänen hotellihuoneensa. Seitsemän vuotta sitten epo-hormonia sisältäneen dopingnäytteen antanut venäläisurheilija oli jälleen epäiltynä dopingista.

Poliisit eivät löytäneet Loginovin hotellihuoneesta tai vuokra-autosta mitään, mutta tapaus oli lauantaina Anterselvan ampumahiihdon MM-kisojen ykköspuheenaihe. Miesten viestikisan jälkeen Loginov kertoi, että hän harkitsee kilpauransa lopettamista jatkuvan kritiikin ja epäilyjen takia.

Venäjän ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Vladimir Dratshev sanoi, että Loginovin henkilökohtaista valmentajaa, Aleksandr Kasperovitshia epäillään jonkun muun akkreditointikortin käytöstä.

Yle Urheilun tietojen mukaan Kasperovitshille ei riittänyt akkreditointia Venäjän joukkueesta, joten hän on ollut MM-kisoissa Ukrainan joukkueen kulkukortilla. Tässä ei sinällään ole mitään poikkeavaa ampumahiihtokisoissa, sillä käytäntönä on ollut lainata muiden joukkueiden akkreditointeja, jos oman joukkueen lupamäärät ovat täynnä.

– Nyt en ole yllättynyt mistään, Loginov sanoi toimittajille kisan jälkeen uutistoimisto TASSin mukaan.

– He yrittävät ilmeisesti käyttää tätä urani päättämiseen niin nopeasti kuin mahdollista. Jos se tekee kaikista onnellisia, niin sitten minun täytyy tehdä se pian.

Italian poliisi vei ratsiassa Loginovin tietokoneen ja puhelimen. Etenkin puhelimen vieminen raivostutti Loginovia eniten.

– He voivat testata minut, en ole koskaan piilotellut. He voivat tehdä sen vaikka joka päivä, mutta miksi he veivät puhelimeni? Se on minulle kynnyskysymys. En voi puhua perheeni tai ystävieni kanssa. En voi edes kirjautua ja kertoa olinpaikkaani ADAMS-järjestelmään testausta varten, hän sanoi ja kertoi, ettei tiedä, koska saa puhelimensa takaisin.

"Me tiedämme hänen tarinansa"

Loginovin huoneen ratsaaminen ei herättänyt sympatioita hänen muunmaalaisissa kilpakumppaneissaan. Muun muassa Ruotsin Sebastian Samuelsson, joka on kritisoinut dopingista kärynneitä urheilijoita aikaisemminkin, sanoi lukeneensa tapahtuneesta aamulla.

– Olin surullinen, pettynyt ja vihainen. Tämä on surullista. Toivon, että jos Italian poliisi löytää jotain, se tuo tilanteeseen oikeutta, Samuelsson sanoi Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun) ja totesi, ettei Loginovia vastaan kilpaileminen vaikuttanut häneen millään tavalla.

– En tuntenut mitään erilaista, mitä en olisi tuntenut jo aiemmin. Me tiedämme hänen tarinansa.

Anterselvan yleisö buuasi ankkuriosuudella kisanneelle Loginoville kilpailun aikana. Myös Samuelsson huomasi sen.

– Ei ole varmaan hauskaa olla hän tällä hetkellä. Mutta toisaalta hän voi syyttää vain itseään.

Norjan joukkueesta Johannes Dale oli pahoillaan, että tällaisia ratsioita tapahtuu. Hän kuitenkin ymmärsi, miksi niin kävi tällä kertaa.

– Tiedän, mitä me ajattelemma asiasta. Se tuskin oli sattuma, että tällainen ratsia tehtiin, Dale sanoi NRK:lle (siirryt toiseen palveluun).

Jälleen yhden maailmanmestaruuden voittanut Martin Fourcade on aikaisemmin kommentoinut aktiivisesti dopingasioita, mutta nyt hän oli asiasta vaitelias.

– En kommentoi tätä tietoa (ratsiasta), koska en tiedä mistään mitään enää. En halua puhua roskaa, ennen kuin saan enemmän tietoa, Fourcade sanoi NRK:lle.

Lue myös:

Poliisi iski venäläisen ampumahiihdon maailmanmestarin hotellihuoneeseen – "Loginov on hyvin stressaantunut"

Venäjän ampumahiihdon päävalmentaja käärmeissään Yle Urheilun haastattelussa: Oliko tämä tilattu ratsia?

Paavo Puurunen hämmästelee poliisiratsian ajankohtaa – "Ihmettelen syvästi, miksi tällainen ajojahti Loginovia kohtaan on koko ajan päällä"

Lähteet: TASS

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat