1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pyyhe lensi kehään, Tyson Fury voitti Deontay Wilderin – "Kuningas on palannut"

Kehätuomari keskeytti ottelun seitsemännessä erässä.

Tyson Fury oli selvästi vahvempi Las Vegesissa käydyssä ottelussa. Kuva: Getty Images

Britannian Tyson Fury voitti yhdysvaltalaisen Deontay Wilderin nyrkkeilyn raskaansarjan WBC-liiton maailmanmestaruusottelussa Las Vegasissa. Kehätuomari keskeytti ottelun seitsemännessä erässä, kun Wilderin nurkkaus heitti pyyhkeen kehään.

Tappio oli Wilderin, 34, ammattilaisuran ensimmäinen. Hän ehti otella 43 ammattilaiskamppailua ilman tappiota. 31-vuotias Fury ei ole hävinnyt yhtään ottelua ammattilaisena. Hänen saldonsa on nyt 30 voittoa ja yksi ratkaisematon.

Tyson Fury hallitsi ottelua alusta asti. Kuva: Getty Images

Fury sai Wilderin ottelussa kanveesiin kolmannessa ja viidennessä erässä. Furyn kolmannen erän lyönnit saattoivat vaurioittaa Wilderin korvan tärykalvoa, sillä amerikkalaisen korvasta vuosi verta ja hänen jalkansa olivat huterat osuman jälkeen.

– Kuningas on palannut takaisin valtaistuimellensa, ensimmäisen kerran maailmanmestaruuden vuonna 2015 voittanut Fury julisti ottelun jälkeen.

– Wilder taisteli hienosti. Tässä ottelussa osuin häntä kovaa oikeallani ja pudotin hänet polvilleen, mutta hän nousi ja taisteli seitsemänteen erään asti. Hän on taistelija, joka tulee varmasti takaisin, Fury antoi tunnustusta Wilderille.

Ottelijoiden välillä tullaan todennäköisesti näkemään uusintaottelu, sillä ottelusopimuksessa oli pykälä, jonka mukaan häviäjä voi vaatia uusintaottelua.

Kuvasta näkee, kuinka Deontay Wilderin korvasta vuotaa verta. Kuva: Getty Images

– Ei mitään tekosyitä. Fury teki, mitä teki. Juuri tästä nyrkkeilyssä on kyse. Jopa suurimmat ovat hävinneet ja tulleet takaisin, Wilder summasi.

Molemmat ottelijat tienasivat ottelusta vähintään viisi miljoonaa dollaria, mutta heidän tienestinsä voivat AP-uutistoimiston mukaan nousta tv-tulojen myötä jopa 40 miljoonaan dollariin.

Wilder säilytti WBC:n maailmanmestaruutensa joulukuussa 2018 käydyssä kaksikon edellisessä ottelussa, joka päättyi ratkaisemattomaan, vaikka Fury kävi kanveesissa kahdesti.

Nyrkkeilymaailma toivoo, että Fury ottelisi seuraavaksi maanmiestään Anthony Joshuaa vastaan. Joshua on IBF-, WBA- ja WBO-liittojen raskaansarjan mestari.

Lue myös:

Eva Wahlström myönsi rehellisen tappion – vihamielinen brittiyleisö buuasi jopa Suomen kansallislaululle: "Ajattelin, että he sylkisivät päälleni"