Zamboni-kuski johdatti Carolinan voittoon hullussa ottelussa, Teräväinen innoissaan: ”En tiedä, mistä hänet kaivettiin, mutta hyvin torjui”

Toronton ja Carolinan välinen ottelu ei unohdu.

NHL
Carolinan maalille nousi kesken pelin 42-vuotias jäänhoitokoneen kuljettaja
Carolinan maalille nousi kesken pelin 42-vuotias jäänhoitokoneen kuljettaja

VANCOUVER. Toronto ja Carolina pelasivat lauantaina ensin mainitun kotijäällä ottelun, mikä ei unohdu keneltäkään osalliselta todennäköisesti koskaan. Carolina oli menettänyt toisessa erässä ottelun aloittaneen maalivahtinsa James Reimerin, kun irtokiekko lähti lipumaan kohti Carolinan päätyä.

Reimerin Carolinan maalilla korvannut Petr Mrazek luisteli kiekkoa vastaan siniviivan alle, mihin tuli täydellä vauhdilla myös Leafs-hyökkääjä Kyle Clifford. Clifford, joka ei näyttänyt ehtivän kiekkoon, ei sitä lopulta tavoittelutkaan, vaan täräytti täydellä vauhdilla yli Mrazekin.

Hetkessä Carolina oli tilanteessa, missä se oli menettänyt maalivahdeistaan molemmat.

Jokaisessa NHL-ottelussa on kuitenkin niin sanottu hätämaalivahti ja niin tässäkin. Tällä kertaa se oli Leafsin farmijoukkue Toronto Marliesin kotiareenan jääkoneen kuljettaja Dave Ayres, 42. Virallisia otteluita Ayres oli pelannut edellisen kerran kaudella 2014–15 jonkin sortin harrastesarjassa, sielläkin yli kahdeksan päästetyn maalin keskiarvolla.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso Ayresin pelin kohokohdat. (Kuvalähde: Viasat)

Huvitus jopa Carolina-pelaajien keskuudessa oli melkoinen, kun Ayres luisteli pitkän odottelun jälkeen maalin suulle.

– Kyllähän siinä vähän nauratti. En tiedä, mistä hänet sinne kaivettiin, mutta jostakin kaivettiin. Hyvin hän torjui, lentokoneesta tavoitettu Carolina-hyökkääjä Teuvo Teräväinen nauroi Yle Urheilulle tuoreeltaan.

Carolinan onni oli, että se johti ottelua tässä vaiheessa lukemin 4–1. Hymyt alkoivat kuitenkin hyytyä, kun Toronton kaksi ensimmäistä laukausta maalia kohti lipsahtivat verkon perukoille. Ottelua oli tässä vaiheessa jäljellä vielä 25 minuuttia.

– Niiden maalien jälkeen sitä mietti, että mitenhän tässä oikein käy. Eihän se ylipäätään siinä vaiheessa mikään paras mahdollinen tilanne ollut, mutta onneksi johdettiin peliä. On kuitenkin sanottava, että hyvin hän sen jälkeen otti koppeja, Teräväinen naurahti.

Nino Niederreiter ja Martin Necas puhuvat Dave Ayresin kanssa.
Nino Niederreiter ja Martin Necas puhuvat Dave Ayresin kanssa.Getty Images

Kolmannessa erässä Carolinalla ei sitten ollutkaan oikeastaan minkäänlaista hätää. Ja vaikka Ayres kaiken kunnian ansaitseekin, ei Toronto olisi lauantain kaltaisella pelillä hätyytellyt yhtäkään maalivahtia maailmassa, niin luokattomasti Leafs kaarteli.

Carolina sen sijaan iski kaksi maalia lisää ja pisti pelin pakettiin.

– Valmentaja tuli toisella erätauolla koppiin ja sanoi, että nyt hyökätään paljon ja yritetään tehdä lisää maaleja. Ajatus oli, ettei lähdetä yhtään peruuttelemaan. Aika perussetillä lähdettiin siihen erään.

Loppu onkin jääkiekkohistoriaa.

Ayres valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi ja jopa torontolaisyleisö intoutui osoittamaan kanadalaisvahdille suosiota seisoen. Juhlat Carolinan pukuhuoneessa olivat nekin ottelun jälkeen perusteelliset, ja nimenomaan yhden henkilön ympärillä. Maalivahti paljasti ottelun jälkeen medialle olevansa menossa sunnuntaina jälleen Maple Leafsin harjoituksiin apuveskariksi.

Teräväisellä ei ollut tuoreeltaan tietoa, saiko virkaa tehnyt maalivahti kiitokseksi muuta kuin käyttämänsä pelipaidan.

– Olihan kopissa ottelun jälkeen aikamoinen fiilis nimenomaan tämän veskarin ympärillä. En tiedä, saiko hän mitään, mutta voiton NHL-pelistä ainakin sai. Ei kovin monella tavallisella tallaajalla ole voittoa NHL-matsista, Teräväinen hekotteli.

Seuran toimistolla Raleigh’ssa huuman ympärillä oltiin heti tuoreeltaan hereillä. Hyvä, että ottelu oli ehtinyt päättyä, kun Carolina Hurricanes ilmoitti, että myyntiin oli tullut paitoja Ayresin nimellä ja numerolla. Samalla tavalla Raleigh’ssa reagoitiin vuosi sitten Don Cherryn ”Bunch of jerks”-kommentteihin.

Ruma taklaus

Upean maalivahtitarinan taakse jäi se tosiasia, että Cliffordin taklaus Mrazekiin oli ruma ainakin Hurricanes-pelaajien mielestä. Teräväinen ainakin teki mielipiteensä tiettäväksi.

– Kyllä se minusta aika pahalta näytti. Ei tuollaiset taklaukset mitään kivoja ole. Aika tehokkaasti siinä varmasti veskarilta lähti taju kankaalle. On todella harmi, että meiltä loukkaantui nyt molemmat maalivahdit. Sen lisäksi vielä kärkipuolustaja (Brett Pesce), Teräväinen harmitteli.

Lue myös:

Sebastian Ahon pisteputki jo 12 ottelun mittainen – Carolinan maalille nousi kesken pelin 42-vuotias jäänhoitokoneen kuljettaja

Näin syntyi Aleksandr Ovetshkinin himoitsema 700:s NHL-osuma – Patrik Laine esitteli jälleen kuuluisaa kutiaan

Salomäki vaihtaa Nashvillen farmista Torontoon

Sebastian Ahon huikea pisteputki sai jatkoa – näin syntyi kauden 35:s maali

Winnipeg Jets hankki kanadalaissentterin Vegasista

Kommentti: Minkä ihmeen takia nuorten annetaan tapella kaukalossa? Koko loppuelämän terveyteen vaikuttava vakava kierre alkaa monella jo alaikäisenä

Yksi Pohjois-Amerikan suurista juniorisarjoista aikeissa kieltää tappelut kaukalossa – äänestys merkittävästä muutoksesta siirtyi kesälle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat