Vancouver ei sovi Tuukka Raskille – taas vaihtoon kesken ottelun: "Repsahti käsiin"

Vancouver ei ole kohdellut Tuukka Raskia hyvin eikä tehnyt niin lauantainakaan.

NHL
Tuukka Rask
Tuukka Raskilla oli kehno ilta Bostonin maalilla. Getty Images

Bostonin Tuukka Rask, 32, aloitti NHL:ssä varsinaisesti kaudella 2009-2010 eikä se totisesti huonosti ole mennyt. Jos rajaksi laitetaan 200 pelattua ottelua, Raskin torjuntaprosentti (92,2) on NHL:n paras, kuten on myös päästettyjen maalien keskiarvo (2,27). Nollapeleissä Rask (47) joutuu tyytymään toiseen sijaan Pekka Rinteen (51) takana.

Voitoissa (285) Rask sijoittuu kuudenneksi ja veskarien pistepörssissä (0+15) sijalle seitsemän.

Puhumme menneen vuosikymmenen kenties parhaasta NHL-veskarista. Ainakin tilastojen puolesta.

Mutta heikot hetkensä on ollut Raskillakin. Vancouver on ollut yksi niistä harvoista NHL-kaupungeista, joka ei ole kohdellut savonlinnalaista vuosien saatossa hyvin. Toki itäisen konferenssin pelaajana Rask vierailee Vancouverissa ainoastaan kerran kauden aikana, mutta tilastojen valossa se voi olla parempikin niin.

Rask on pelannut toki Vancouverissa yhden nollapelinkin viisi vuotta sitten, mutta muuten kyyti on ollut kylmää. Kuudesta Canucks-kohtaamisesta Kanadan puolella kolme on jäänyt Raskilta kesken. Kuusi vuotta sitten Rask kesti Vancouverissa kaksi erää, pari vuotta sitten vain erän.

Lauantaina satoi taas porstuaan asti.

Raskin edustama Boston jäi 35 minuutissa 1–5-tappioasemaan ja lopulta 46 minuutin jälkeen Rask otettiin pois maalilta, kun taululla komeilivat kotijoukkueen 6–2-johtolukemat. Edellisen kerran Raskin taakse oli tehty kuusi maalia varsinaisella peliajalla lokakuussa 2015.

– En edes tiennyt tällaisesta Vancouver-tilastosta. No, joskus kulkee joskus ei ja mehän tosiaan käydään täällä vain kerran vuodessa, joten se nyt vain on sattunut menemään näin, Rask kommentoi Yle Urheilulle Vancouverissa.

Itse Rask ei kuitenkaan maalilta pois halunnut, jos kohta ei tällä sitä mitään vastaankaan ollut. Maalille vaihdettu Jaroslav Halak sen sijaan kävi ottelun jälkeen kierroksilla. Joukkueen kakkosveskari ei ollut kovinkaan tyytyväinen päävalmentaja Bruce Cassidyn ratkaisuun heittää tämä kylmiltään kolmanteen erään veltosti pelanneen joukkueen taakse.

Vancouver kuritti Halakia kolmella osumalla.

– Valmentaja minut sieltä pois heilutti, mutta kyllä se minulle alkoi jo riittääkin, Rask tuhahti.

Kokemus kantaa

Ei yksi ruma tappio silti Raskin ihon alle näyttänyt pääsevän. Erinomaista kautta pelaava Rask oli päästänyt ennen lauantaita taakseen kaksi maalia tai enemmän jouluaaton aattona. Tämä kertoo paljon paitsi suomalaisveskarin tasosta, myös joukkueen sitoutumisesta puolustamiseen.

Rask tulee näillä näkymin olemaan yksi ehdokas vuoden maalivahdiksi NHL:ssä.

– Saatiin huono alku ja taivuttiin sen mukana. Kun kaveri sitten sai toisessa erässä pari pomppua ja pääsi 5–1-johtoon, homma repsahti käsiin. Sitten se olikin siinä oikeastaan. Se on tällaista joskus, ei meillä tällaisia pelejä oikeastaan ole ollut pitkiin aikoihin, joten marginaalitappiosta puhutaan.

Rask puhuu asiaa, sillä Boston on myös joukkueena ollut liigan ehdotonta parhaimmistoa alusta alkaen. Kaiken kokenut ydinryhmä on luonut seuraan kulttuurin, joka kantaa yli vaikeidenkin aikojen. Bruins on yksi niistä veteraanijoukkueista, jota on vaikea saada huojumaan kovassakaan myrskyssä.

– Ei tätä porukkaa kauheasti mikään hetkauta, ollaan koettu yhdessä niin paljon. Tiedämme kykymme ja luotamme työntekoon. Joskus tällaista sattuu. Totta kai päivittäin pitää tehdä töitä ja pyrkiä saamaan kevääseen hyvä noste. Pelin pitää olla uomissa, kyllä se sitten alkaa mietityttää, jos kahdeksan kertaa tulee tukkaan peräkkäin, Rask huomautti.

Lue lisää:

Zamboni-kuski johdatti Carolinan voittoon hullussa ottelussa, Teräväinen innoissaan: ”En tiedä, mistä hänet kaivettiin, mutta hyvin torjui”

Näin syntyi Aleksandr Ovetshkinin himoitsema 700:s NHL-osuma – Patrik Laine esitteli jälleen kuuluisaa kutiaan

Sebastian Ahon pisteputki jo 12 ottelun mittainen – Carolinan maalille nousi kesken pelin 42-vuotias jäänhoitokoneen kuljettaja

Salomäki vaihtaa Nashvillen farmista Torontoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat