Vatsaongelmat pakottivat Ruusuvuoren luovutukseen, Kontinen ja Struff pääsarjaan

Emil Ruusuvuoren taival päättyi luovutukseen Dubain ATP-turnauksen karsinnoissa.

Emil Ruusuvuori luovutti taistonsa Lloyd Harrisia vastaan. Kuva: AOP

Emil Ruusuvuori joutui luovuttamaan viimeisen karsintaottelunsa Dubaissa pelattavaan tenniksen ATP500-turnaukseen. Ruusuvuoren ja eteläafrikkalaisen Lloyd Harrisin ottelu keskeytyi jo viiden minuutin pelaamisen jälkeen.

Harris oli avauserässä 1–0-johdossa, kun Ruusuvuori jätti ottelun kesken. Tennisliiton mukaan Ruusuvuori kärsi vatsaongelmista.

Ruusuvuori luovutti jo lauantaina ottelunsa nelinpelin karsinnoissa. Ruusuvuori ja italialainen Thomas Fabbiano antoivat luovutusvoiton Henri Kontiselle ja saksalaiselle Jan-Lennard Struffille.

Ruusuvuori oli ennen sitä pelannut kaksinpelin karsinnoissa saksalaista Peter Gojowczykiä vastaan. Tämäkin kamppailu päättyi ennen aikojaan, kun Gojowczyk luovutti taiston hävittyään ensimmäisen erän 5–7.

Kontinen ja Struff nelinpelin pääsarjaan

Ruusuvuorelta ja Fabbianolta luovutusvoiton lauantaina saaneet Kontinen ja Struff etenivät sunnuntaina Dubain turnauksen pääsarjaan nelinpelissä. Suomalais-saksalainen duo kukisti karsintojen toisella kierroksella parin Rohan Bopanna (IND) / Pablo Carreno Busta (ESP) luvuin 6–3, 3–6, 10–6.

Kontinen joutui jo toistamiseen peräkkäin parinsa kanssa karsintaan.

– Ei se mitään, pääsarjassa ollaan ja toivottavasti menee hyvin niin kuin kulki Rotterdamissakin, Kontinen kertoi Yle Urheilulle.

Kontinen ei ole tottunut karsimaan, mutta on suhtautunut asiaan hyvin. Ainakin vielä seuraavassa turnauksessa mukaan pääseminen voi rankingin puolesta olla tiukassa, mutta sen jälkeen tilanteen pitäisi Kontisen mukaan helpottaa. Ottelukuormaa on helpottanut se, että suomalais-saksalainen pari sai turnauksen avauskierroksella luovutuksen.

– Hyvin pelasimme hyvätasoisen matsin ja pidimme tasomme koko ajan, Kontinen totesi.

Henri Kontinen ja Jan-Lennard Struff pelaavat Dubaín pääsarjassa. Kuva: EPA

Pääsarjan avauskierroksella Kontinen ja Struff kohtaavat parin Mate Pavic (CRO) / Bruno Soares (BRA).

Suomalais-saksalainen pari pelaa Dubaissa vasta kolmannen turnauksen yhdessä.

Lisätty kello 14.34 Henri Kontisen kommentit.

Lue lisää: