Suora

  • Elävä arkisto esittää

Krista Pärmäkoskelta huippuonnistuminen kiertueen päätösetapilla – Johaugin takana kakkossijasta kamppailtiin maaliviivalle asti

Krista Pärmäkoski oli takaa-ajon kolmanneksi nopein ja nousi kiertueen lopputuloksissa seitsemänneksi.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Tomi Hänninen

Ruotsin ja Norjan hiihtokiertue Ski Tour huipentui sunnuntaina naisten 15 kilometrin takaa-ajokilpailuun Norjan Trondheimissa..

Kahden ja puolen minuutin etumatkalta päätösetapille lähtenyt Norjan Therese Johaug oli perinteisellä hiihtotavalla käydyssä kilpailussa omaa luokkaansa ja venytti eroa haastajiinsa entistä suuremmaksi.

Norjan kolmoisvoitto oli jo käytännössä varma, mutta Heidi Weng ja Ingvild Flugstad Östberg ratkoivat vielä kakkossijan kohtalon. Lopulta Wengin kiri puri paremmin ja hän jätti Östbergin taakseen 0,7 sekunnilla.

13:nnelta sijalta startannut Krista Pärmäkoski onnistui päätösetapilla loistavasti. Hän nousi lopputuloksissa seitsemänneksi, kukistaen Norjan Tiril Udnes Wengin loppukirissä.

Pärmäkoski pääsi ladulle reilut kahdeksan minuuttia kärjestä, ja hävisi Johaugille osuusajoissa vain minuutin. Yhteensä eroa norjalaistykkiin oli yhdeksän minuuttia ja 12 sekuntia. Pärmäkoski oli takaa-ajo-osuuden kolmanneksi nopein.

– Siellä oli tietyt urheilijat, jotka sähläävät, niin heitä piti siellä varoa. Toisen kierroksen puolivälissä alkoi löytyä tilaa. Sitten ajattelin, että koetetaan nyt hiihtää vielä.

– Oli päivän pelastus, että ensimmäinen kierros meni rauhallisella tahdilla, niin ei lähtenyt liian kovaa hönkimään ja jaksoin sitten hiihtää loppuun asti, Pärmäkoski kommentoi Yle Urheilulle.

Laura Mononen saapui maaliin 11 minuuttia ja 40 sekuntia kärjestä sijalla 18. Anne Kyllönen oli kiertueen lopputuloksissa 19:s.

Lisätty Krista Pärmäkosken kommentti kello 16.12.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Urheilupäivä huipentuu vielä koripallon EM-karsintaan – Susijengi kohtaa vierasparketilla Sveitsin

Ruotsin nuori hiihtotähti menetti hermonsa, kun finaalipaikka livahti käsistä – paiskasi puhelimensa hankeen ja rikkoi sauvansa

Iivo Niskasen pinna katkesi – näin hän raivosi suksihuoltajalleen: “Ei pääse mihinkään”

Lauri Vuorinen yksinäinen valonpilkahdus sprintissä – Pärmäkosken mahdollisuudet murenivat lumen pintaan: "Vähän naarmua takapuoleen"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat