Aleksandr Loginov ei starttaa yhteislähtöön – Venäjän koko joukkue harkitsee miesten kisan boikotointia yöllisten tapahtumien takia

Kohu Aleksandr Loginovin ympärillä oli urheilijalle liikaa Italian MM-kisoissa.

ampumahiihto
Aleksandr Loginov
Aleksandr Loginov ei osallistu MM-kisojen päätösmatkalle.Lehtikuva / AFP

Aleksandr Loginov ei starttaa Anterselvan MM-kisat päättävään yhteislähtökilpailuun. Venäjän ampumahiihtoliitto kertoi asiasta virallisella Twitter-tilillään (siirryt toiseen palveluun). Liiton mukaan Loginov ei ole “optimaalisessa psykologisessa tilassa”.

Yle Urheilun tietojen mukaan koko Venäjän joukkue saattaa jättäytyä pois miesten yhteislähtökisasta. Venäjän valmentaja Anatoli Hovantshev kertoi Yle Urheilulle, että joukkue harkitsee boikotointia viime yön tapahtumien jälkeen.

Hovantshevin mukaan Italian poliisi oli tullut kello yhdeltä yöllä hakemaan allekirjoitusta takavarikointipapereihin. Italian poliisi teki ratsian varhain lauantaiaamuna Venäjän hotelliin. Italian poliisi ratsasi Loginovin ja hänen henkilökohtaisen valmentajansa Aleksandr Kasperovitshin huoneet sekä Loginovin vuokra-auton.

Hovantshev kertoi myös, että Loginov vietiin eilisen kisan jälkeen dopingtestiin, jossa häneltä otettiin myös veritesti. Siinä kesti kaksi tuntia. Hovantshevin mukaan tämä oli aivan liian pitkä aika.

Sunnuntain yhteislähtökisaan pääsisi kolme venäläiskilpailijaa. Loginovin lisäksi osallistumisoikeuden ovat saaneet Matvei Elisejev ja Nikita Porshev.

Loginovin ympärillä on koko MM-kisojen ajan ollut kuohuntaa ja kritiikkiä sen jälkeen, kun hän voitti pikakilpailun maailmanmestaruuden. Loginovin kilpakumppaneiden mielestä vuonna 2013 epo-hormonista kärynnyt ja kahden vuoden kilpailukiellon kärsineen venäläisen ei pitäisi edes olla kisoissa.

Lauantain viestikisan jälkeen Loginov teki harvinaisen tempun, sillä hän vietti paljon aikaa median haastattelualueella ja vastaili toimittajien kysymyksiin. Hän vakuutti yhä, ettei ole käyttänyt kiellettyjä aineita.

– En ole koskaan doupannut, enkä tiedä, miten kielletty aine päätyi kehooni. Joku päivä kerron kaiken tästä, Loginov sanoi norjalaisen TV2:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Lauantaina Loginov uhkasi myös lopettaa kilpauransa hänen ympärillään vellovan kritiikin ja kohun takia.

Lue myös:

Loginovin valmentajaa syytetään väärän maan akkreditointikortista, venäläisurheilija väläyttelee uran lopettamista – "Jos se tekee kaikista onnellisia"

Paavo Puurunen hämmästelee poliisiratsian ajankohtaa – "Ihmettelen syvästi, miksi tällainen ajojahti Loginovia kohtaan on koko ajan päällä"

Venäjän ampumahiihdon päävalmentaja käärmeissään Yle Urheilun haastattelussa: Oliko tämä tilattu ratsia?

Poliisi iski venäläisen ampumahiihdon maailmanmestarin hotellihuoneeseen – "Loginov on hyvin stressaantunut"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat