Kaisa Mäkäräinen ei vielä vahvistanut arvokisauransa päättymistä – "Se ei ole tämän päivän kysymys"

Kaisa Mäkäräisen mittava ura saattaa jatkua Anterselvan MM-kisojen jälkeenkin.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Getty Images

Kaisa Mäkäräisen uran jatkumista on arvuuteltu jo useamman kauden ajan. Anterselvan MM-kisojen päätösmatkan jälkeen hän ei vielä osannut sanoa, jatkuuko hänen arvokisauransa vielä tämän kauden jälkeenkin.

– Se ei ole tämän päivän kysymys. Tällä hetkellä ajatukset ovat ennen kaikkea tässä kisassa ja vielä on kolme viikkoakin maailmancupiakin jäljellä. Katsotaan sen jälkeen tulevaa, Mäkäräinen sanoi Yle Urheilulle.

– En halua kesken kauden tai kesken kisojen mitään isoja päätöksiä ainakaan julki sanoa.

Ensi vuonna ampumahiihdon MM-kisat järjestetään Slovenian Pokljukassa ja kahden vuoden päästä ohjelmassa on Pekingin talviolympialaiset.

Mäkäräisen mukaan viime kesä oli hänelle harjoituksellisesti yksi parhaista, etenkin fysiikan puolelta. Hänen mukaansa myös ampumatyöskentely on ollut kesäharjoituksissa hyvää.

– Kun tekee muutoksia ammuntaan tai hiihtoon, niin siinä pitää tehdä tietty määrä toistoja, ennen kuin sen kanssa pääsee sinuiksi, hän muistutti.

– Nyt on tietysti helppo sanoa, että kaikki muutokset eivät ole olleet oikeita. Koko ajan se oma ajatus on ollut siinä, että haluan kehittyä ja haluan tehdä asioita entistä paremmin. Sen takia olen myös valmis tekemään muutoksia, etten jää hakkaamaan päätä seinään.

Mäkäräisen mukaan hänen pitää seuraavaksi miettiä loppukautta ja sitä, miten hän saisi käännettyä kurssiaan ampumapenkalla.

37-vuotias Mäkäräinen on voittanut urallaan 27 maailmancupin osakilpailua ja saavuttanut 85 maailmancupin palkintosijaa. Tämän lisäksi hän on juhlinut kolme kertaa maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa.

Arvokisoista Mäkäräinen on saavuttanut 6 MM-mitalia. Näistä yksi on kultainen, yksi hopeinen ja neljä pronssista. Hän on osallistunut MM-kisoihin 12 kertaa.

Lue myös:

Kaisa Mäkäräisen ammunta takkuili jälleen – Norjan Röiseland juhli MM-kultaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat