Johannes Thingnes Bö tuuletteli ylivoimaiseen MM-kultaan – aikoo juhlia lederhoseneissa ennen kotiinpaluuta "oikean kullan luo"

Norjalaistähti voitti Anterselvan MM-kisoissa yhteensä kuusi mitalia, enemmän kuin yksikään mies koskaan aikaisemmin.

ampumahiihto
Johannes Thingnes Bö
Johannes Thingnes Bö voitti MM-kisoissa kolme kultaa ja kolme hopeaa.Getty Images

Ampumahiihdon MM-kilpailut Italian Anterselvassa päättyivät sunnuntaina miesten 15 kilometrin yhteislähtökilpailuun, jossa voittoon tuuletteli ylivoimaiseen tyyliin Norjan Johannes Thingnes Bö.

Norjalaistähti suoriutui kaikilla ampumapaikoilla täydellisesti. Bö ampui ainoana kilpailijana nollat, vieläpä todella ripeästi, ja jätti Ranskan Quentin Fillon Maillet'n toiseksi 42 sekunnin erolla. Fillon Maillet ampui yhteensä kolme ohi.

Ranskan Emilien Jacquelin ja voittajan isoveli Tarjei Bö kävivät tiukan loppukiritaistelun MM-pronssista. Jacquelin oli vahvempi 0,6 sekunnin erolla Böhön. Molemmat ampuivat kilpailussa kaksi ohilaukausta.

Viestikultaa lauantaina voittaneella Ranskalla oli neljä miestä seitsemän parhaan joukossa: Simon Desthieux oli viides ja Martin Fourcade seitsemäs.

"Kotiin oikean kullan luo"

Johannes Thingnes Bö voitti Anterselvan MM-kisoissa yhteensä kuusi mitalia: kolme kultaa ja kolme hopeaa. Ennen sunnuntain kilpailua hän oli saanut kaksi kultamitalia viesteistä.

– Tämä on ihan paras tunne. Viestivoittojen jälkeen henkilökohtainen mestaruus fantastisen penkkatyöskentelyn ansiosta, olen tosi iloinen ja ylpeä päättää MM-kisat näin, Bö kertoi Yle Urheilulle.

Yksikään miesampumahiihtäjä ei ole aikaisemmin voittanut kuutta mitalia samoista MM-kisoista. Bö paljastaa, että hän aikoo juhlistaa mitalisaalista perinteiseen tirolilaiseen tyyliin.

– Haluan nyt vain juhlia lederhosenit jalassa ja palata huomenna kotiin, kolminkertainen maailmanmestari naurahti ja kertoi omistavansa perinteiset saksalaiset nahkahousut.

Anterselvan MM-kisaurakka on ollut Bölle kovin erilainen kuin aiemmat arvokisareissut, sillä hänestä tuli tammikuussa Gustav-pojan isä.

– Kehoni on täällä, mutta mieleni on kotona. Pystyin kyllä kisojen aikana keskittymään ampumahiihtoon. Nyt on aika mennä kotiin oikean kullan luo, tuore isä myhäili.

Juttua täydennetty Johannes Thingnes Bön kommenteilla kello 18.58. Samalla muutettu otsikkoa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Aseongelmista seitsenkertaiseksi mitalistiksi – Marte Olsbu Röiseland tyhjäsi MM-kisojen palkintopöydän ja nautti lajikuningattaren haastamisesta: "En ymmärrä tätä itsekään!"

Kaisa Mäkäräinen ei vielä vahvistanut arvokisauransa päättymistä – "Se ei ole tämän päivän kysymys"

Kaisa Mäkäräisen ammunta takkuili jälleen – Norjan Röiseland juhli MM-kultaa

Aleksandr Loginov ei starttaa yhteislähtöön – Venäjän koko joukkue harkitsee miesten kisan boikotointia yöllisten tapahtumien takia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat