1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ampumahiihto

Jatkuuko Kaisa Mäkäräisen mittava ura tämän kauden jälkeen? Asiantuntijat kertovat, mitkä asiat puoltavat tätä

Kaisa Mäkäräinen on kilpaillut maailmancupissa jo 15 vuoden ajan. Yle Urheilun asiantuntijat Sanna-Leena Perunka ja Paavo Puurunen listasivat asioita, miksi sen pitäisi vielä jatkua ja miksi ei.

Kaisa Mäkäräinen on tällä kaudella saavuttanut yhden maailmancupin osakilpailuvoiton. Kuva: imago sportfotodienst / AOP

Kaisa Mäkäräinen kertoi Yle Urheilulle ennen tämän kauden alkua, että hän tietää urheilu-uran lopun olevan joka päivä lähempänä. Hän vakuutti olevansa lopettamisajatuksen kanssa sinut, eikä se enää pelota häntä.

Mäkäräisen kilpakumppanit ovat kauden aikana kertoneet Yle Urheilulle, että he haluaisivat Suomen ampumahiihtotähden uran jatkuvan myös ensi kaudella. Myös Yle Urheilun asiantuntijoiden Sanna-Leena Perungan ja Paavo Puurusen mieleen tulee enemmän uran jatkoa puoltavia asioita.

Puolesta

Perungan ja Puurusen mielestä Mäkäräisen kannattaa jatkaa uraansa, koska:

– Kaisa Mäkäräisen fyysinen kunto yhä kovalla tasolla

– Mäkäräinen nauttii edelleen ampumahiihdosta ja harjoittelusta

– Jos hänen puolisonsa Jarkko Siltakorpi jatkaa Suomen suksihuoltajana, se helpottaa myös Mäkäräisen jatkopäätöstä

– Mäkäräinen haluaa lopettaa huipulla

– Mäkäräinen saa ampumahiihdosta itselleen hyvän toimeentulon.

Vastaan

Vaikka Mäkäräisen uran jatkolle löytyisi monia syitä, löytyy Perungan ja Puurusen mukaan myös syitä, miksi hänen ei kannattaisi jatkaa:

– Mäkäräinen on jo 37-vuotias, ja se tuo omat haasteensa. Hän joutuu tekemään enemmän työtä ja myös palautuminen on hankalampaa. Myös näkö on oleellisessa osassa ampumahiihdossa ja ikä ei ainakaan paranna näköä

– Riittääkö Mäkäräisellä motivaatiota panna itsensä likoon vielä 110-prosenttisesti?

– Haluaako Mäkäräinen tehdä jo jotain muuta? Onko hänellä haaveita esimerkiksi johonkin työhön tai opiskeluihin?

Mäkäräinen sanoi syksyllä, että kilpaileminen maailmancupissa tai maailman huipulla loppuu, mutta hän haluaa kuitenkin jatkaa kilpailemista jollain tasolla ja haastaa itsensä uusissa lajeissa, joihin hänellä ei ole aikaisemmin ole ollut mahdollisuutta.

Lue myös:

Kaisa Mäkäräinen puhuu avoimesti henkisestä epävarmuudestaan – poikkeuksellisen menestynyt suomalaistähti ajattelee usein, ettei asioista tule yhtään mitään

Tylysti petetty Kaisa Mäkäräinen esitti 14 vuotta sitten yhden kainon toiveen – nämä uran huippuhetket kertovat, miten liinatukka Pohjois-Karjalasta toteutti unelmansa

Nähdäänkö tänään Kaisa Mäkäräisen viimeinen arvokisastartti? Kilpakumppanit vaativat suomalaistähden uran jatkoa – "Hänellä ei ole mitään syytä lopettaa!"

Kaisa Mäkäräinen pohtii suhdettaan julkisuuteen – onko median antama kuva hänestä oikea?

Näin Kaisa Mäkäräisen ammunta etenee penkalla vaihe vaiheelta – Suomen ykköstykki avaa nyt murheenkryyninsä vaikeudet

Pystytkö ampumaan 50 metristä vessapaperirullaan kuin Kaisa Mäkäräinen? Suomen suosituin urheilutähti kertoo, miten monimutkaista hänen työnsä on