Suora

  • Urheiluruutu

HPK tasoitti voitot voittolaukaustrillerissä, Kiekko-Espoo jatkoi hurjaa menoaan

Vierasjoukkueet juhlivat jääkiekon Naisten Liigan toisissa puolivälieräotteluissa.

jääkiekko
Nelli Laitinen Kiekko-Espoo
Nelli Laitinen iski kaksi maalia Kiekko-Espoon murskavoitossa.Tomi Hänninen

Naisten jääkiekkoliigassa kamppailtiin puolivälierien avausviikonloppuna kahdet osaottelut. Kaikissa neljässä otteluparissa voittoa juhlivat sunnuntaina vierasjoukkueet.

Isonumeroisen tappion lauantaina Kuortaneelle kärsinyt HPK matkasi sisuuntuneena Etelä-Pohjanmaalle ja kampesi voittolaukauskilpailuun venyneessä mittelössä 5–4-voiton.

Voittolaukauskilpailussa nähtiin peräti kahdeksan epäonnistumista ennen kuin HPK:n Heta Seikkula iski kiekon maaliin. Kun tasoittavalla vuorolla kuortanelaisten Sofianna Sundelin ei onnistunut, sai HPK juhlia ottelusarjan tasoittamista 1–1:een.

Helsinkiin Malmin jäähallille matkannut Kärppä-kaarti oli toipunut emäntiä paremmin pitkästä matkasta ja lyhyestä palautumisajasta, ja venytti ottelusarjan jo 2–0:aan. Ottelun tehokkain oli 1+1 tehnyt oululaisten Saila Saari, joka iski loppunumeroiksi 3–1 niittaamalla kiekon HIFK:n tyhjään maaliin.

Tampereen Ilveksen haaveet voitosta kaatuivat jo ensimmäisessä erässä rangaistuksiin, kun ensin KalPan Elisa Holopainen vei vieraat ylivoimalla 1–0:aan ja hetkeä myöhemmin Tanja Niskanen venytti, niin ikään ylivoimalla, johdon jo 2–0:aan. Ilves kavensi toisessa erässä tilanteeksi 1–2, mutta KalPa otti lopulta 5–2-voitolla ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun tilanne ottelusarjassa on kuopiolaisille 2–0.

Kiekko-Espoo jatkoi vaasalaisten murskajaisiaan ja otti mykistävän 11–1-voiton sekä tiukan 2–0-johdon ottelusarjassa. Espoolaiset johtivat Sportia avauserän jälkeen jo 7–0. Vieraista peräti yhdeksän eri pelaajaa onnistui maalinteossa, ja kahdesti verkkoja venyttivät Nelli Laitinen ja Satu Teräväinen.

Lue myös:

Kymmentuntinen bussimatka ja puolivälieräottelu noin 20 tunnin palautumisen jälkeen – Kärppien Saila Saari ruoti naiskiekon asemaa Suomessa: "Onhan se vähän järjenvastaista"

Luulajan suomalaisvahvistukset auttoivat hallitsevan mestarin välieriin – Meeri Räisäsen AIK taipui SDHL-historian pisimmässä kamppailussa

Ilves-naisten tuleva päävalmentaja Linda Välimäki odottaa naisten murtautuvan myös poikajoukkueiden valmennukseen: "Se olisi ihan tervettä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat