Duplantis pääsi taas kuuteen metriin ja oli lähellä ylittää ME-korkeuden 619 viimeisellä yrityksellään: "Valitettavasti en kyennyt lopettamaan tämän paremmin"

Duplantis ylitti viidettä kertaa tällä kaudella kuusi metriä.

Armand Duplantis. Kuva: AOP

Seiväshypyn ruotsalainen ME-mies Armand Duplantis pääsi Clermont-Ferrandin hallikisoissa viidettä kertaa tällä kaudella kuuteen metriin, mutta maailmanennätys jäi häneltä sunnuntaina ylittämättä. Duplantis varmisti kilpailun voiton tuloksella 601 ja yritti sitten kolmesti ME-korkeudesta 619.

Duplantis käytti kahdessa ensimmäisessä ennätysyrityksessä samaa seivästä kuin kauden kahdessa ennätyskilpailussa. Kolmanteen yritykseen hän otti vanhemman seipään ja oli onnistua.

– Hallikausi on nyt ohi. Valitettavasti en kyennyt lopettamaan sitä tämän paremmin, Duplantis harmitteli.

– Onnistuin sentään parantamaan monenlaisia pikkuasioita tänä talvena.

Duplantis, 20, otti 8. helmikuuta Torunissa ME:n nimiinsä tuloksella 617. Viikkoa myöhemmin hän ylitti Glasgow'ssa 618. Entinen ennätys 616 oli ranskalaisella Renaud Lavilleniellä, joka ylitti sunnuntain kilpailussa korkeuden 594.

– Mondo ei taida olla enempää kuin viisivuotias, mutta on jo maailman paras, Lavillenie ihmetteli nuoren ruotsalaisen kuntoa ja varmuutta.

– Tänään pelkäsin, että häviän hänelle 30 sentillä. Onneksi ero oli vain seitsemän senttiä. Siihen olen tyytyväinen.

Duplantis ylitti hallikauden kaikissa kilpailuissaan kuusi metriä. Hän on 2018 EM-kisojen mestari ja 2019 MM-kisojen hopeamitalisti sekä Tampereen nuorten 2018 MM-kisojen mestari.

Yhdysvaltain Sandi Morris voittin naisten seiväshypyn tuloksella 480.

Lue myös: