Ilja Kovaltshuk pääsee jahtaamaan Stanley Cupia Aleksandr Ovetshkinin kanssa – venäläistähti siirtyy Washingtoniin

Ilja Kovaltshuk ja Aleksandr Ovetshkin ovat toisillensa tuttuja Venäjän maajoukkueesta.

Ilja Kovaltshukin näytöt Montrealissa vakuuttivat Washingtonin valmennusjohdon. Kuva: Getty Images

Washington Capitals vahvisti hyökkäystään ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Venäläishyökkääjä Ilja Kovaltshuk siirtyy Capitalsiin Montreal Canadiensin vahvuudesta. Kaupassa Montreal sai Capitalsilta kolmannen kierroksen varausvuoron ensi kesän varaustilaisuuteen.

36-vuotias Kovaltshuk aloitti kauden Los Angeles Kingsin riveissä, mutta hän siirtyi tammikuun alussa Montrealin vahvuuteen. Venäläishyökkääjän kausi ei sujunut Los Angelesissa halutulla tavalla, kun hän kirjasi 17 ottelusta 9 (3+6) tehopistettä. Canadiens-paidassa hän summasi 22 pelistä tehot 6+7=13. Kovaltshuk teki alkuvuonna Montrealin kanssa yksivuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen, jonka arvo oli 700 000.

Hän on tehnyt viisi kertaa NHL-urallaan yli 40 maalia kaudessa. Ennen tätä kautta Kovaltshuk pelasi viisi kautta KHL:ssä.

– Ilja on taitava hyökkäävä pelaaja, jonka uskomme tuovan meille lisää syvyyttä ja joustavuutta hyökkäykseen, Capitalsin toimitusjohtaja Brian MacLellan totesi seuran nettisivuilla.

Venäläistähti on NHL:n ykkösvaraus vuodelta 2001. Venäjän maajoukkueessa hän on juhlinut maailmanmestaruutta vuosina 2008 ja 2009. Olympiakultaa hän juhli vuonna 2018.

Capitalsin riveissä Kovaltshuk pääsee jahtaamaan tosissaan Stanley Cupin voittoa yhdessä venäläistähti Aleksandr Ovetshkinin kanssa. Capitalsin riveissä pelaavat myös venäläiset Jevgeni Kutznetsov, Dmitri Orlov ja Ilja Samsonov.

NHL:n siirtoikkuna sulkeutuu Suomen aikaa maanantaina kello 22.

Lue myös: