Hyppää sisältöön

Päävalmentaja Henrik Dettmann kertoi syitä, miksi Susijengi nousi tukalasta asemasta huikeaan voittoon: "Kyllä joukkue tietää, mistä tässä on kysymys"

Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann oli selvästi tyytyväinen, kun Sveitsi kaatui EM-karsinnoissa huikean loppukirin myötä.

Suomen päävalmentaja Henrik Dettmannin mukaan EM-karsintapeleihin valmistautuminen on ollut haastavaa, koska yhteisiä harjoituksia ei ole ollut montaa. Kuva: Matti Raivio / AOP

Suomen miesten koripallojoukkue kaivautui sunnuntai-iltana EM-karsintojen vieraspelissä 18 pisteen takaa-ajoasemasta tärkeään 69–64-vierasvoittoon. Päävalmentaja Henrik Dettmannin mukaan tulos oli osoitus kovasta työmoraalista.

– Ilta oli aika pitkä, koska korien tekeminen oli välillä vaikeaa. Emme oikein tahtoneet päästä rytmiin. Pelin aikana oli todella vaikeaa. Oli vaikeaa löytää yhteinen sävel, koska emme ole juuri harjoitelleet yhdessä. Ottelun loppu osoitti kuitenkin sen, että joukkueessa on potentiaalia. Saimme siinä hyviä koreja, vaikka ei pidetty aikalisiä tai piirretty kuvioita, Dettmann kehui.

Tukalasta paikasta nousu voittoon kertoo Dettmannin mukaan paljon joukkueessa vallitsevasta kulttuurista.

– Tämä tulos kertoo sen, että joukkueessa on kova moraali. Joukkuekulttuuri on vuosien varrella rakennettu. Kyllä joukkue tietää, mistä tässä on kysymys. Oleellista on se, että kun peli ei kulje, pitää ajatella muita, ei itseään. Jokainen joutui avausjaksolla käymään oman tuskansa läpi, Dettmann näki.

Isot minuutit pelinrakentajana kantaneen Ilari Seppälän (7/2) viime hetkien onnistuneet kakkoset takasivat Susijengille lopullisen etulyöntiaseman.

– Tässä on menossa myös jonkinlainen sukupolvenvaihdos. Uudet pelaajat joutuvat ottamaan vastuuta. Edon Maxhuni ja Ilari Seppälä tulivat oikein hyvin peliin mukaan, päävalmentaja kehui.

Ottelun lopussa Susijengi löysi asemansa puolustuspäässä ja Sasu Salin heittojyvänsä. Salin oli Susijengin paras pistemies 25 pisteellään ja seitsemällä levypallollaan.

– Kyllähän Salin hoiti homman silloin, kun se piti hoitaa, Dettmann summasi.

Susijengi EM-karsintaurakka jatkuu vasta 27.11., jolloin kisaisäntiin lukeutuva Georgia saapuu Suomen vieraaksi. Marraskuun karsintaikkunan toisessa ottelussa Susijengi haastaa Serbian Belgradissa.

Lue myös:

Susijengi johti EM-karsintaa vain reilut kaksi minuuttia, mutta se riitti – Sveitsi kaatui kotonaan Suomen hurjan nousun päätteeksi

Shawn Huff pelaa juhlaottelunsa Sveitsiä vastaan – 17-vuotisen maajoukkueuran huippuhetken valinta oli hankalaa: "Olisiko se se seuraava peli?"

Petteri Koponen olisi tuonut helpotusta Susijengin pelillisiin ongelmiin ratkaisevassa karsintaottelussa – asiantuntija kertoo, miten merkittävästä poisjäännistä on kyse

Kaiken nähneeltä Dettmannilta isot kehut Serbialle – "Ehdottomasti yksi parhaimmista puolustuksista, joita me olemme nähneet viime aikoina"