Hyppää sisältöön

Ajaxin marokkolainen tähtilaituri Chelsean haaviin – siirtosumma 40 miljoonaa

Marokon maajoukkuepelaaja Hakim Ziyech siirtyy Chelseaan viiden vuoden sopimuksella.

Hakim Ziyech on saalistanut tällä kaudella kuusi maalia ja 13 syöttöä Hollannin liigassa. Kuva: Getty Images

Marokkolais-hollantilainen hyökkäyspään pelaaja Hakim Ziyech siirtyy Ajaxista Chelseaan viiden vuoden sopimuksella. 26-vuotias Marokon maajoukkuepelaaja vaihtaa seuraa 40 miljoonan euron siirtosummalla, kirjoittaa muun muassa BBC (siirryt toiseen palveluun).

– Olen erittäin tyytyväinen ja ylpeä siitä, että tein sopimuksen niin ison seuran kanssa kuin Chelsea. Odotan ensi kautta innolla ja toivon, että pystymme saavuttamaan yhdessä suuria asioita, Ziyech kommentoi Chelsean verkkosivuilla.

Laiturina viihtyvä Ziyech pelaa kauden loppuun Ajaxissa, mutta siirtyy lontoolaisten vahvuuteen kesällä.

– Toivotamme Hakimille ja Ajaxille kaikkea hyvää loppukauden ajaksi ja odotamme innolla, että pääsemme toivottamaan hänet kesällä tervetulleeksi Stamford Bridgelle, kirjoitetaan Chelsean verkkosivulla.

Ziyech on pelannut Ajaxin riveissä vuodesta 2016 saakka, ja 108 ottelussa mies on iskenyt 38 maalia. Tällä kaudella marokkolainen on ollut murhaavan tehokas kuudella maalillaan ja 13 syötöllään Hollannin liigan 19 ottelussa.

Ajax palasi viime vuonna Hollannin liigan mestariksi viiden vuoden tauon jälkeen ja Ziyech oli mestaruusjoukkueen isoja nimiä. Viime kausi sujui joukkueelta muutenkin vahvasti, sillä Ajax eteni aina Mestarien liigan välieriin asti, joissa Tottenham oli niukasti parempi vierasmaalisäännön turvin. Ziyech loisti varsinkin Mestarien liigan pudotuspeleissä, kun esimerkiksi Real Madrid sai kaivaa Ziyechin laukoman pallon verkostaan kahdesti.

Lue myös:

.
.