1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. nyrkkeily

Nyrkkeilymaailmassa kuhina Tyson Furyn ja Anthony Joshuan superottelusta elää jo kuumana – "Hän ei pelkää Furya ja haluaa olla kiistaton mestari"

Tyson Fury uskoo, että sairaalakuntoon murjottu Deontay Wilder haluaa uusintaottelun.

Tyson Fury tuuletti voittoaan Deontay Wilderista sunnuntaina. Kuva: Getty Images

Raskaan sarjan nyrkkeilyssä on tällä hetkellä kaksi kuuminta nimeä, Tyson Fury ja Anthony Joshua, joiden kohtaamista odotetaan vesi kielellä.

Fury murjoi Deontay Wilderin sunnuntaiaamuna Suomen aikaa Las Vegasissa seitsemässä erässä ja sai WBC-liiton vyön itselleen. Loput mestaruusvyöt ovat Joshualla, joten asetelma vaikuttaa herkulliselta. Furyn ja Joshuan välisen ottelun voittaja saisi kaikki vyöt itselleen ja olisi kiistaton raskaan sarjan nyrkkeilyn hallitsija.

Tätä ottelua saa ehkä vielä odotella.

Furyn ja Wilderin ottelusopimuksessa on pykälä, jonka mukaan häviäjä voi vaatia uusintaottelua 30 päivän sisällä. Se saattaa lyödä kapuloita rattaisiin esimerkiksi Furyn ja Joshuan superottelun kaavailuille.

Tyson Fury (oik.) löi Deontay Wilderin kaksi kertaa maahan ennen kuin Wilderin leiristä heitettiin pyyhe kehään ja ottelu päättyi. Kuva: Getty Images

Wilder joutui Furyn käsittelyssä sairaalakuntoon, eikä ole vielä pystynyt kommentoimaan mahdollista tulevaa kolmatta kamppailua Furyn kanssa. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi joulukuussa 2018 tasapeliin.

Wilderin valmentaja Jay Deas uskoo, että Fury ja Wilder iskevät vielä yhteen.

– He ovat jo järjestäneet kaksi mieletöntä ottelua. Luulen, että lisää halutaan. Uskon, että Furyn leiri haluaa sitä, ja me haluamme myös. Luulen, että se tulee tapahtumaan, Deas kommentoi brittilehti The Guardianin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Wilderin manageri Shelly Finkel on samaa mieltä.

– Tulette näkemään heidät ringissä uudestaan.

Tyson Fury vaikuttaa olevan myös kiinnostunut kolmannesta kohtaamisesta.

– Minun täytyy nyt nauttia tästä voitosta. Deontay tarvitsee vielä aikaa palautua, mutta olen lähestulkoon varma, että hän haluaa vielä uusintaottelun. Hän on niin dynamiittinen iskijä, että hän voi lyödä kenet tahansa kumoon milloin tahansa. Mutta jos hän ei halua kolmatta ottelua, promoottorit tekevät työnsä ja olen siihen tyytyväinen. Kuka tahansa saa samanlaisen kohtelun (kuin Deontay), se on varmaa.

Anthony Joshua poseeraa IBF, WBA, WBO & IBO -vöidensä kanssa. WBC kuuluu Furylle. Kuva: Getty Images

Joshuan leiristä kerrotaan, että Furyn ja Wilderin kolmas ottelu on turhanpäiväinen.

– En usko, että kukaan haluaa nähdä kolmatta ottelua. Mutta luulen, että Wilder haluaa uusinnan, Joshuan promoottori Eddie Hearn sanoo.

Joshuan suunnasta näytetään vihreää valoa Furyn kohtaamiselle.

– Meillä ei ehkä ikinä ole mahdollista saada tämmöistä tilaisuutta, että kaksi brittiä tavoittelee kiistatonta mestaruutta. Olen puhunut Anthonyn kanssa, hän haluaa otella. Hän ei pelkää Furya ja haluaa olla kiistaton mestari.

Edellisen kerran raskaan sarjan nyrkkeilyssä kiistaton mestari oli britti Lennox Lewis 2000-luvun alussa.

Lue myös:

Pyyhe lensi kehään, Tyson Fury voitti Deontay Wilderin – "Kuningas on palannut"