Espanjan La Ligassa historiallinen käänne – kun edellisen kerran oli sama tilanne, listakärjessä oli Elvis Presley

Barcelona nousi Real Madridin ohi La Ligan kaikkien aikojen maalimäärissä. Edellisen kerran Barcelona oli edellä kaudella 1961–62.

jalkapallo
Messi Griezmann Suarez
Barcelonan teki viikonloppun viisi maalia Levanten verkkoon.Getty Images

Barcelona nousi viikonloppuna jalkapallon Espanjan liigan sarjataulukon kärkeen, kun se voitti Eibarin 5–0 ja samaan aikaan Real Madrid hävisi Levantelle 0–1.

Samalla tapahtui kuitenkin toinenkin siirtymä, ja se tapahtui todella pitkän ajan tilastossa. Barcelonan viides maali Eibaria vastaan oli seuran historian 6 151:s osuma La Ligassa. Barcelona ohitti Real Madridin, jolla maaleja on 6 150.

Seurojen pitkässä kilpailussa Barcelona oli edellisen kerran maalien määrässä edellä kaudella 1961–62. Siitä on aikaa siis lähes 60 vuotta. Kuten tilastopalvelu Gracenote muistutti, silloin listakärjessä oli Elvis Presley kappaleelle La Paloma.

Marcan sivuilla (siirryt toiseen palveluun) olevasta grafiikasta näkyy, miten ero on vaihdellut. Realin johto oli parhaimmillaan kaudella 1989–90 peräti 139 maalia. Sen jälkeen Barcelona on kaventanut eroa tasaiseen tahtiin ja nyt se meni siis ohi.

Tilanne on ainakin toistaiseksi niin tasainen, että johto voi vaihtua moneen kertaan lähiaikoina. Vai lähteekö Barcelona nyt karkumatkalle?

Lue myös:

Barcelonan Lionel Messi hirmuiskussa, iski hattutempun jo avausjaksolla – Real Madridilla painajaismainen ilta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat