1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. taitoluistelu

SM-kulta ei riittänyt taitoluistelun MM-kisoihin, jäätanssipaikka ratkesi viime hetken suorituksella

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis edustavat Suomea taitoluistelun MM-kisoissa Montrealissa.

Emmi Peltonen luisteli tammikuun EM-kisoissa viidenneksi yhteispisteillä 181,79. Kuva: Tatjana Zenkovitsh/AOP

Suomen Taitoluisteluliitto nimesi tiistaina joukkueensa taitoluistelun Montrealissa 16.-22. maaliskuuta käytäviin MM-kisoihin.

Edustuspaikan saivat jäätanssissa Juulia Turkkila ja Matthias Versluis. Kaksikko luisteli helmikuussa ennätyspisteensä 182,88 Italian Egna Dance Trohyssa. Jäätanssissa varalle jäivät joulukuussa SM-kultaa voittanut pari Yuka Orihara-Juho Pirinen.

Naisten yksinluistelussa MM-paikan sai Emmi Peltonen. Peltonen sijoittui tammikuun EM-kisoissa viidenneksi keräten yhteispisteet 181,79 Itävallan Grazissa.

Miesten puolella Suomea edustaa joulukuussa SM-kultaa toistamiseen voittanut Roman Galay. Galaylla ei ole varaedustajaa kilpailuihin, mutta Peltosen varaluistelijana toimii Jenni Saarinen.

Viime vuonna EM-pronssia voittanut Viveca Lindfors on jättänyt tällä kaudella kilpailuja väliin selkävaivojen vuoksi. Siksi hän ei ole myöskään pystynyt kilpailemaan ja täyttämään Suomen Taitoluisteluliiton MM-kisojen valintakriteereitä.

Lue myös:

Kysely paljastaa vakavia epäkohtia luistelulajeissa – lähes puolet joutunut kiusatuksi, joka neljäs kokenut tai havainnut seksuaalista häirintää

Emmi Peltonen palasi upealla vapaaohjelmalla Suomen mestariksi – Jenni Saarinen taipui tasaisessa kultataistossa