Suomen joukkueet Salpausselän kisoihin nimetty – Mico Ahonen debytoi kotiyleisön edessä Lahdessa

Suomen joukkueisiin maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä nimettiin yhteensä 30 urheilijaa.

hiihtolajit
Mico Ahonen toimi Lahden vuoden 2017 MM-kisoissa koehyppääjänä.
Mico Ahonen hyppää Salpausselän kisoissa ainakin perjantaina. Kuva vuoden 2017 MM-kisoista.EPA/KIMMO BRANDT

Suomen joukkueet ensi viikonloppuna kisailtaviin Salpausselän kisoihin on nimetty. Lahdessa nähdään maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä yhteensä 44 suomalaista.

Hiihdossa kisataan perinteisellä 10 ja 15 kilometrin väliaikalähdöt sekä viestikisat. Naisten maajoukkueryhmässä on Krista Pärmäkosken ja viime viikon Ski Tourin keskeyttäneen Kerttu Niskasen johdolla kuusi urheilijaa, ja kansalliseen ryhmään nimettiin yhdeksän naista. Miesten joukkueen kokoonpanossa on sama määrä urheilijoita, ja Iivo Niskanen hakee jatketta Ski Tourin hyvälle päätöskisalleen.

Mäkihypyssä kisataan kolme kilpailua. Perjantaina karsinnan perään on luvassa syksyllä Rukalta siirretty maailmancupin osakilpailu, lauantaina on joukkuemäki ja sunnuntaina toinen henkilökohtainen kilpailu.

Suomalaisia on mukana seitsemän. Antti Aalto, Niko Kytösaho ja Jarkko Määttä ovat maajoukkuehyppääjiä, ja kansallisen ryhmän hyppääjiä ovat Andreas Alamommo, Eetu Nousiainen, Arttu Pohjola sekä ensimmäistä kertaa Salpausselän kisoihin osallistuva lahtelainen Mico Ahonen. Menestyshyppääjä Janne Ahosen 18-vuotias poika hyppäsi Lahdessa alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa viime vuonna.

Yhdistetyssä kisataan lauantaina parisprintti, ja sunnuntaina on henkilökohtaisen kisan vuoro. Parisprintissä Eero Hirvosella ja viime viikonloppuna Trondheimissa palkintokorokkeelle yltäneellä Ilkka Herolalla on kilpailussa viimevuotinen voitto puolustettavanaan.

Herolan ja Hirvosen lisäksi maajoukkuemiehistä mukana ovat Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho. Kansallisen ryhmän urheilijoita ovat Wille Karhumaa, Jesse Pääkkönen sekä Olli Salmela.

Salpausselän kisoja voi seurata tuttuun tapaan Ylen kanavilla. Ensimmäinen lähetys tulee mäkihypyn karsintakilpailusta TV2:ssa perjantaina kello 16.45 alkaen. Lauantaina Urheilustudion lähetys alkaa kello TV2:ssa kello 10.45 ja sunnuntaina kello 9.50.

Suomen joukkueet Salpausselän kisoissa:

Maastohiihto, naiset:

Maajoukkue:

Anne Kyllönen, Laura Mononen, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Vilma Nissinen, Johanna Matintalo

Kansallinen ryhmä:

Susanna Saapunki, Katri Lylynperä, Jasmi Joensuu, Marjaana Pitkänen, Katariina Lonka, Julia Häger, Maaret Pajunoja, Andrea Julin, Petra Torvinen

Maastohiihto, miehet:

Iivo Niskanen, Perttu Hyvärinen, Ristomatti Hakola, Lauri Vuorinen, Markus Vuorela, Juho Mikkonen

Kansallinen ryhmä:

Kari Varis, Lauri Lepistö, Juuso Haarala, Timo Mantere, Aku Nikander, Joonas Sarkkinen, Heikki Korpela, Ville Ahonen, Miikka Kinnunen

Mäkihyppy:

Maajoukkue:

Antti Aalto, Niko Kytösaho, Jarkko Määttä

Kansallinen ryhmä:

Mico Ahonen, Andreas Alamommo, Eetu Nousiainen, Arttu Pohjola

Yhdistetty:

Maajoukkue:

Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru, Arttu Mäkiaho

Kansallinen ryhmä:

Wille Karhumaa, Jesse Pääkkönen, Olli Salmela

Juttua muokattu 25.2. klo 11.15: Sairastunut Joni Mäki jää pois ja Kari Varis nousee tilalle.

Juttua muokattu 28.2. kello 17.00: Petra Torvinen korvaa Anni Kainulaisen, Miikka Kinnunen korvaa Lari Lehtosen.

Korjaus 25.2. klo 11.48: Salpausselän selän kisoissa kilpailee 44 suomalaista, ei 30.

Lue myös:

Janne Ahosta ahdistavat Mico-poikaansa kohdistuvat järjettömät odotukset: "Poika hyppää paremmin kuin isänsä, mutta tuleeko pärjäämään paremmin?"

Salpausselän kisojen järjestelyt käynnistyvät maastossa – latuja kiinni harrastajilta

"Muu maailma tulee aika lailla perässä" – Norjalaisten ylivoima hiihtoladulla häkellyttää, mutta maajoukkueen päävalmentaja ei lupaile lähiaikoina helpotusta

Trondheimin yleisö sai haluamansa myös yhdistetyssä: Norjalle neloisvoitto – Ilkka Herola nousi tuloslistalla

Norjalaiset huipensivat Ski Tourin kuutoisvoittoon – toiseksi nopeimman osuusajan tykittänyt Iivo Niskanen nousi kahdeksan sijaa

Krista Pärmäkoskelta huippuonnistuminen kiertueen päätösetapilla – Johaugin takana kakkossijasta kamppailtiin maaliviivalle asti

Ilkka Herola ja päävalmentaja Petter Kukkonen huokuivat helpotusta palkintokorokkeelle paluun jälkeen: "Nyt kun pää on auki, niin miksei sitä voisi jatkaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat