Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Haulalle tarjolla Floridassa kakkossentterin rooli: "Jos eivät nyt juttele, tuskin ovat kiinnostuneita jatkosopimuksesta"

Carolinasta Floridaan kaupatun Erik Haulan Tomi-isä kertoo Yle Urheilulle toivovansa pojalleen pitkää jatkosopimusta.

NHL
Erik Haula lähikuvassa.
Getty Images

Yllätyksenä pelaajakauppa viime kädessä aina tulee, eikä Carolinan Floridaan kauppaama Erik Haula tehnyt tähän poikkeusta.

Vaikka pelaajakaupan mahdollisuus oli rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi kesällä tulevalla pelaajalla tiedossa, uutinen ja uusi seura tulivat silti pelaajalle sekä tämän agentti-isälle, Tomi Haulalle yllätyksenä – positiivisena sellaisena.

– Täytenä yllätyksenä tämä tuli ja etenkin, että lähtö tuli Floridaan. Juttelin aiemmin Erikin (Haula) kanssa ja ihan tyytyväisiä tähän ollaan. Hän on innoissaan menossa laadukkaaseen joukkueeseen, Tomi Haula jutteli tuoreeltaan Yle Urheilulle.

Vincent Trocheckin Floridasta napannut Carolina maksoi toissakaudella 31 maalia tehneestä oikealta laukovasta sentteristä kovan hinnan. Haulan lisäksi Floridaan matkaavat syvyyssentteri Lucas Wallmark, nuori puolustajalupaus Chase Priskie sekä Carolinan nuori AHL-pelaaja Eetu Luostarinen, keskushyökkääjä hänkin.

Hintaa tosin nosti se tosiasia, että Trocheckin verrattaen halpaa, 4,75 miljoonan taalan sopimusta on jäljellä kaksi vuotta. Kyse ei siis ollut niin sanotusta vuokrapelaajasta. Haulasta sen sijaan tulee kesällä rajoittamaton vapaa agentti, joka voi valita seuransa vapaasti, mikäli jatkoa Floridaan ei tule.

– Toiveissa on, että saadaan pidempi jatko Floridaan, Tomi Haula paljastaa.

Haulan mukaan ajatus on saada jatkosopimusneuvottelut käyntiin mahdollisimman pian.

– Uskon, että heillä on halu jutella asioista heti. Jos he eivät heti juttele, niin tuskin he sitten kiinnostuneita ovatkaan. Varmasti näistä asioista päästään juttelemaan pian.

Erik Haula hakee Floridasta kaudelleen uutta alkua. Kahdesti polvivaivojen vuoksi sivussa kauden aikana ollut porilaishyökkääjä jäi Raleigh’ssa kolmosketjun pelaajaksi, joka kadotti jälkimmäisen polvivaivan vuoksi myös tehonsa. Edelliseen kahteenkymmeneen otteluun Haula teki vain yhden osuman.

Kertaalleen Haula istui talvella katsomossakin

Floridassa tarjolla on luultavasti kokoa suuremmat saappaat, sillä Trocheckin sekä Torontoon aiemmin kaupatun Denis Malginin lähtöjen myötä Pantterien keskikaistalla on tilaa. Haulaa todennäköisesti kaavaillaan joukkueeseen kakkossentteriksi, joten tarjolla lienee hieman enemmän minuutteja kuin Carolinassa.

– Näin voisi kuvitella, isä-Haula totesi.

Muutto nimenomaan Sunriseen, Floridaan oli myös isä-Haulalle mieleen.

– Onhan Florida sellainen paikka, missä ihmisen on aika mukava asua. Meillä on lisäksi siellä Tampan alapuolella talo, mistä ajaa Panthersin hallille tasan kolme tuntia. Sitäkin kautta tämä oli aika mukava juttu, isä-Haula maisteli.

Lue lisää:

Odotettu kauppa toteutui viime hetkillä, Sami Vatanen siirtyy New Jerseystä Carolinaan – toiseen suuntaan AHL:ssä vakuuttanut suomalaishyökkääjä

Vatanen osasi odottaa siirtoa: ”Kiva pelata merkityksellisiä pelejä”

Erik Haula ja Eetu Luostarinen siirtyvät Floridaan – Carolina vahvistuu vaihtokaupassa amerikkalaissentterillä

Erik Haula vaihtaa Floridan paitaan, Sami Vatanen New Jerseystä Carolinaan – katso NHL:n siirtotakarajan merkittävimmät tapahtumat

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat