Odotettu kauppa toteutui viime hetkillä, Sami Vatanen siirtyy New Jerseystä Carolinaan – toiseen suuntaan AHL:ssä vakuuttanut suomalaishyökkääjä

Vatanen, 28, pelasi New Jerseyssä kaudesta 2017–2018 lähtien. Kaupassa toiseen suuntaan liikkuu suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen.

NHL
Sami Vatanen
Sami Vatasen ura jatkuu Carolinassa.Getty Images

Puolustaja Sami Vatanen on kaupattu New Jersey Devilsistä Carolina Hurricanesin NHL-joukkueeseen. Siirto toteutui maanantai-iltana siirtotakarajan viime hetkillä.

Kaupassa toiseen suuntaan liikkuu suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen, joka on takonut tällä kaudella AHL-joukkue Charlotte Checkersissä 52 tehopistettä. 21-vuotias Kuokkanen on pelannut 11 NHL-ottelua Carolinassa kahden viime kauden aikana.

Lisäksi New Jersey saa myös yhden kolmannen tai neljännen kierroksen varausvuoron riippuen ehdollisesti siitä, miten paljon Vatanen pelaa otteluita.

Vatasen, 28, siirto oli odotettu, sillä hänen sopimuksensa loppuu tähän kauteen ja hänestä on tulossa kesällä rajoittamaton vapaa agentti. Carolina tarvitsi vahvistusta puolustukseensa, sillä sen kärkipuolustajiin kuuluva Dougie Hamilton on loukkaantunut.

Jyväskyläläislähtöinen JYP-kasvatti Vatanen siirtyi New Jerseyn riveihin Anaheimista kesken kauden 2017–2018. Hän on ollut jalkavamman takia sivussa viime viikkoina.

Kaiken kaikkiaan Vatanen on pelannut NHL:ssä 434 ottelua tehoin 45+149=194.

Carolina hankki Vatasen lisäksi myös New York Rangersista puolustaja Brady Skjein ja Florida Panthersista keskushyökkääjä Vincent Trocheckin.

Samassa Trocheck-kaupassa tänään Carolinasta Floridaan siirtyivät hyökkääjät Erik Haula ja Eetu Luostarinen. Viimeisen siirtopäivän tapahtumia on koottu tähän artikkeliin.

Uutista päivitetty kello 22.23: lisätty tieto Janne Kuokkasen kuulumisesta kauppaan.

Lue myös:

Vatanen osasi odottaa siirtoa: ”Kiva pelata merkityksellisiä pelejä”

Haulalle tarjolla Floridassa kakkossentterin rooli: "Jos eivät nyt juttele, tuskin ovat kiinnostuneita jatkosopimuksesta"

Erik Haula ja Eetu Luostarinen siirtyvät Floridaan – Carolina vahvistuu vaihtokaupassa amerikkalaissentterillä

Ilja Kovaltshuk pääsee jahtaamaan Stanley Cupia Aleksandr Ovetshkinin kanssa – venäläistähti siirtyy Washingtoniin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat