Suora

  • Urheiluruutu

Nutivaara laukoi yllättäen kohti omaa maalia, Korpisalo torjui – toinen laski henkisesti housuunsa ja toinen räkätti: "Olisit nähnyt hänen ilmeensä"

Markus Nutivaara ja Joonas Korpisalo nousivat puheenaiheeksi maanantaina Columbuksessa. Nutivaara oli nimittäin lähellä tehdä maalin omalle veskarilleen. Klikkaa jutun kuvaa ja katso tilanne. (Kuvalähde: Viasat)

NHL
Nutivaara laukoi kohti omaa maalia, Korpisalo torjui
Nutivaara laukoi kohti omaa maalia, Korpisalo torjui

VANCOUVER. Pelien osalta maanantain ei pitänyt olla NHL-kauden kuuminta hottia, olihan aamupäivän siirtotakarajahässäkän jälkeen ohjelmassa ainoastaan yksi ottelu. Siinä ainoassakin ottelussa toisena osapuolena oli Ottawa Senators, joka oli heittänyt pyyhkeen kehään jo kauan sitten. Suomalaiset tekivät kuitenkin maanantai-illan Columbus–Ottawa-kamppailusta pitkään muistettavan tapahtuman.

Ensinnäkin pitkään sivussa polvivamman vuoksi ollut Columbus-vahti Joonas Korpisalo joutui kesken ottelun yllättäen tositoimiin Elvis Merzlikinsin loukkaantumisen vuoksi. Tässä ei tosin ollut vielä mitään kummallista.

Siinä sen sijaan oli, kun Columbus-puolustaja Markus Nutivaara täysin yllättäen kolmannessa erässä laukoi kohti omaa maalia. Nutivaaran tarkoitus oli todennäköisesti toimittaa kiekko oman maalin takaa ränniin, mutta napakka rannelaukaus suuntautuikin kohti oman maalin etukulmaa.

Korpisalo joutui tekemään laukaukseen oikeasti hyvän torjunnan.

Klikkaa jutun kuvaa ja katso tilanne. (kuvalähde: Viasat)

Pelin jälkeen tilanne nauratti molempia osapuolia.

– Ei helvetti, Korpisalo nauroi heti aluksi.

– Pelin pahin veto. Juttuhan oli vielä siinä, että sehän oli ihan hiton hyvä veto, Korpisalo jatkoi.

Laukauksen jälkeen Korpisalo kääntyi katsomaan niin sanotulla tuhannen markan -ilmeellä tyhjyyteen tuijottanutta Nutivaaraa.

– Aloin räkättää välittömästi, olisit nähnyt hänen ilmeensä, Korpisalo hekotti.

Kuten todettua, televisiokuvista Nutivaaran ilme näkyi kaikelle kansalle. Välittömästi tilanteen jälkeen Nutivaaraa ei todellakaan naurattanut.

– Henkisesti laskin housuihini siinä, Nutivaara nauroi pelin jälkeen.

Kolme maalia kuluvalla kaudella tehnyt oululaispuolustaja vitsaili saaneensa aikaiseksi hyvän laukauksen.

– Tuo minun ranari on aika yllättävä ja se oli menossa juuri sinne, minne pitääkin. Ei vaan tänään tahtonut mennä mikään sisään, vaikka yritin molempiin päihin. En oikeasti tiedä, millä ”Korppi” sen torjui, Nutivaara hymyili.

Nutivaara lupasi kuitenkin palkita Korpisalon tärkeästä torjunnasta.

– Tuosta torjunnasta joutuu kyllä maksamaan illallisen.

– Se on ihan oikein, ”Nuti” on niin hiton monta korttikisaa voittanut ravintoloissa, kun on arvottu laskun maksajaa, Korpisalo kuittasi.

Loppu hyvin, kaikki hyvin, Korpisalo torjui Nutivaaran laukauksen ja Columbus voitti ottelun lopulta jatkoajalla 4–3. Voittonsa myötä joukkue nousi itäisen konferenssin viimeiselle pudotuspelipaikalle.

NHL: Columbus Blue Jackets-Ottawa Senators
Ruotsalaishyökkääjä Emil Bemström ratkaisi ottelun jatkoajalla kauden seitsemännellä maalillaan. Suomalaisvahti Joonas Korpisalo pelasi puolet ottelusta ja torjui voiton Columbukselle. (Kuvalähde: Viasat)

Lue myös:

Joonas Korpisalo esiintyi NHL-jäillä kahden kuukauden tauon jälkeen – korvasi loukkaantuneen Elvis Merzlikinsin

Markus Hännikäinen vaihtoi maisemia NHL-siirtoajan loppumetreillä

Vatanen osasi odottaa siirtoa: ”Kiva pelata merkityksellisiä pelejä”

Odotettu kauppa toteutui viime hetkillä, Sami Vatanen siirtyy New Jerseystä Carolinaan – toiseen suuntaan AHL:ssä vakuuttanut suomalaishyökkääjä

Haulalle tarjolla Floridassa kakkossentterin rooli: "Jos eivät nyt juttele, tuskin ovat kiinnostuneita jatkosopimuksesta"

Erik Haula ja Eetu Luostarinen siirtyvät Floridaan – Carolina vahvistuu vaihtokaupassa amerikkalaissentterillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat