Urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten tuki liki kaksinkertaistuu – myös jatkorahoitukseen on varauduttu

Avustus jaetaan yhteensä kahdenkymmenen urheiluakatemian ja valmennuskeskuksen kesken.

urheilu
Hanna Kosonen olympiakomitea
Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen sanoo, että urheiluakatemioilla ja valmennuskeskuksilla on keskeinen huippu-urheilijoiden kansainvälisen menestyksen takaajina.Tomi Hänninen

Opetus- ja kulttuuriministeriö ilmoitti tiistaina tukevansa tänä vuonna urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten toimintaa yli 3,7 miljoonalla eurolla.

Avustussumma kasvoi liki 1,8 miljoonaa euroa vuodentakaiseen verrattuna. Kasvu johtuu siitä, että hallitus haluaa toimeenpanna liikuntapoliittisen selonteon toimia ja sen myötä kohdentaa lisäresursseja urheiluakatemoille ja valmennuskeskuksille.

Liikuntapoliittinen selonteko linjaa 2020-luvun liikuntapolitiikan tavoitteet ja toimenpiteet. Selonteko esimerkiksi ehdottaa toimenpiteitä huippu-urheilun kehittämiseen ja liikunnallisen elämäntavan edistämiseen kaikissa ikäluokissa.

3 730 000 euron avustus jaetaan yhteensä kahdenkymmenelle urheiluakatemialle ja valmennuskeskukselle.

– Urheiluakatemioilla ja valmennuskeskuksilla on myös keskeinen rooli suomalaisten huippu-urheilijoiden kansainvälisen menestyksen takaajina. Julkisen talouden suunnitelmassa on varauduttu jatkorahoitukseen seuraavien kolmen vuoden ajan, urheiluasioista vastaava tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen sanoo.

Opetus- ja kultturiministeriön jakamaa avustusta voivat saada urheiluakatemiat ja valmennuskeskukset, jotka ovat Suomen Olympiakomitean tunnustamia ja valtakunnallisesti tai alueellisesti merkittäviä.

Lue myös:

Liikuntajärjestöjen avustaminen uuden edessä – "Hyvä paikka jokaisessa järjestössä suorittaa oman toiminnan arviointia"

Liikuntaa edistäville järjestöille jaettiin rahaa yli 42 miljoonaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat