1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ruusuvuori jää pois Davis Cupista – Dubaissa alkaneet vatsavaivat veivät tiputukseen asti

Suomi kohtaa Davis Cupissa Meksikon 2 600 metrin korkeudessa. Kapteeni Jarkko Nieminen on nimennyt itsensäkin kokoonpanoon.

Emil Ruusuvuori ei ole mukana Davis Cupissa. Kuva: Getty Images

Suomen miesten tennismaajoukkue kohtaa Davis Cupissa maaliskuun 6.–7. päivä Meksikon vieraskentällä. Joukkueeseen kuuluvat Henri Kontinen, Patrik Niklas-Salminen, Harri Heliövaara, Otto Virtanen ja pelaaja-kapteeni Jarkko Nieminen.

Suomen tämän hetkinen kaksinpelin ykköspelaaja Emil Ruusuvuori joutuu jättämään Davis Cupin välistä sairastumisen johdosta. Ruusuvuoren poissaolon syynä ovat Dubain ATP-turnauksessa alkaneet vatsavaivat, jotka veivät hänet tiputukseen asti.

– Tämä on suuri pettymys, sillä maajoukkue-edustukset ovat aina tärkeä ja kunnia-asia. Olen tällä hetkellä antibioottikuurilla ja katsomme rauhassa milloin olen taas pelikunnossa. Meksikon olosuhteet korkealla vuoristossa ovat niin vaativat ettei ole järkeä lähteä riskeeraamaan terveyttä sinne, kommentoi Ruusuvuori.

– Joukkueelle Emilin poissaolo on iso menetys. Kuten kaikki tietävät, niin Emil on ollut vahvassa pelivireessä ja hänenlaisensa pelaajan sivuun jäämistä ei kukaan haluaisi. Kuten muussakin elämässä, niin terveys edellä mennään. Joukkueemme on kuitenkin valmis ja iskukykyinen vieraspeliin, jatkoi kapteeni Nieminen.

Nieminen kertoo nimenneensä itsensä kokoonpanoon, mutta hänen pelaamisensa on täysin varavaihtoehto.

– Minun ei ole tarkoitus pelata, mutta varasuunnitelmia tulee olla ja tämä on sellainen. Kokoonpanoa on mahdollista vaihtaa tuntia ennen arvontaa 1-2 pelaajan verran.

Meksikon ja Suomen välisen otteluparin voittaja säilyttää paikkansa Davis Cupin I-ryhmässä ja tappion kokenut joutuu hakemaan vauhtia II-ryhmästä. Maailmanlistalla Suomi on sijalla 41 ja Meksiko 43.

– Ottelussa ovat suuret panokset. Onnistuimme nousemaan I-ryhmään vuodeksi 2019 ja nyt tavoitteena on tietenkin säilyttää paikkamme sekä päästä tätä kautta syksyllä yrittämään nousua kohti korkeimman tason karsintoja. Meksiko on mielenkiintoinen vastustaja – heillä on varsinkin hyvä nelinpelipari ja he ovat tottuneet pelaamaan korkeissa olosuhteissa, kommentoi kapteeni Nieminen tulevaa ottelua.

Meksikon ja Suomen välinen ottelu pelataan Club Deportivo La Asuncion -tenniskeskuksessa Metepecissa. Metepec sijaitsee noin 50 kilometriä maan pääkaupungista Mexico Citystä ja pelipaikka on yli 2 600 metriä meren pinnan yläpuolella. Kotijoukkue on valinnut pelialustaksi massan.

– Emme missään nimessä pelkää olosuhteita, mutta niitä tulee kunnioittaa. Menemme viikkoa aikaisemmin pelipaikalle tutustumaan ja valmistautumaan olosuhteisiin. Olosuhde ja siihen tottuminen on tämän otteluparin ratkaiseva tekijä. Terveenä pysymisen ja hyvän valmistautumisen kautta meillä on täydet mahdollisuudet voittoon, kommentoi Nieminen olosuhteita.

Lue myös:

Vatsaongelmat pakottivat Ruusuvuoren luovutukseen, Kontinen ja Struff pääsarjaan