Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi - ei välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Ottelutuloksen manipulointi käy kalliiksi pienen maan jalkapallomaajoukkueen pelaajille – elinikäiset kilpailukiellot

Kovalla rangaistuksella AFC alleviivasi sitä, että sillä on nollatoleranssi ottelumanipulaatioihin.

jalkapallo
Yleiskuva jalkapallosta
Tomi Hänninen

Aasian jalkapalloliitto AFC antoi keskiviikkona elinikäisen kilpailukiellon kahdelle Laosin maajoukkueen pelaajalle. Kahden pelaajan väitettiin vaikuttaneen tahallisilla teoillaan lopputulokseen, kun Laos hävisi lokakuussa 2017 maaottelun Hongkongille neljällä maalilla. Tutkinnan jälkeen Khampheng Sayavutthi ja Lembo Saysana todettiin syyllisiksi ottelutuloksen manipulointiin.

AFC:n kurinpitolautakunta kielsi kaksikkoa osallistumasta minkäänlaiseen jalkapallotoimintaan koko loppuelämänsä aikana, ja pyytää Kansainvälistä jalkapalloliittoa laajentamaan kilpailukiellon kattamaan koko maailman. AFC ei suostunut avaamaan, missä kohti ottelua kaksikko syyllistyi vilpilliseen toimintaan.

Kovalla rangaistuksella AFC alleviivasi sitä, että sillä on nollatoleranssi ottelumanipulaatioihin.

Laos on maailmanrankingissa sijalla 188 eikä sen jalkapallohistoria ole muutenkaan häävi. Kunnon olosuhteista on pulaa, koska köyhällä maalla ei ole haluja urheiluolosuhteiden kehittämiseen. Lisäksi maan ykkösjoukkue Lao FC on ollut ottelumanipulaatioepäilyiden kohteena vuosien 2015 ja 2016 toimintansa takia. Kaksi vuotta sitten Aasian jalkapalloliitto ei antanut seuran osallistua AFC-cupiin.

Lue myös:

Huuhkajien menestys voi lisätä kilpailumanipulaatiota Suomessa – "Riskiryhmässä ovat huonosti palkatut, lopettamassa olevat tai eivät vielä huipulla olevat urheilijat"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat