Suora

  • Urheiluruutu

Suomalaisten maaliennätyksen KHL:ssä tykittänyt Pulkkinen odottaa jo kauden loppumista, vaikka Moskovassa ura onkin löytänyt uomiinsa: "Ei ihan hirveästi ole kerennyt kotona olla"

Suomalaiskiekkoilijan perhe täydentyi kaksostytöillä Tukholman EHT-turnauksen aikana. Nyt Helsingissä odottavat puoliso ja kolme tytärtä.

KHL
Teemu Pulkkinen Moskovan Dynamo
Teemu Pulkkinen on viihtynyt Moskovassa, mutta odottelee jo kauden päätöstä.Getty Images

Teemu Pulkkinen on löytänyt paikkansa Moskovan Dynamossa niin hyvin, että tiistaina hän kiilasi kaikkien aikojen parhaaksi suomalaiseksi maalintekijäksi yksittäisellä KHL-kaudella. Hyökkääjän ajatukset alkavat kuitenkin hiljalleen siirtyä jo kesään, sillä kotona Helsingissä odottavat puoliso ja kolme alle 2,5-vuotiasta tytärtä.

– Olihan se totta kai mukava saada maali tehtyä taas vähään aikaan. Oli monta peliä, jossa oli paikkoja, mutta ei tahtonut mennä millään sisään eikä tullut onnistumisia, Pulkkinen tuumasi ennätyksen sinetöineestä 23. maalista Yle Urheilulle.

Edellisen kerran Pulkkinen onnistui maalinteossa Dinamo Riikaa vastaan 30. tammikuuta. Hän sivusi Esa Pirneksen ja Juhamatti Aaltosen ennätystä pitkään. Päätä ei puristanut, vaikka ennätystä piti hetkinen hakea.

– Ei se minulle mikään niin iso juttu ole, että joitain ennätyksiä saa tehtyä. Mutta totta kai, kyllähän maalintekijälle maalin tekeminen on aina hienoa. Kun sai onnistumisen, niin olihan se hauskaa, Moskovassa asuva Pulkkinen kertoo.

KHL sopii ja se näkyy tuloksessa

Pulkkisen, 28, uralle on sopinut useampi kausi NHL:n seuraorganisaatiossa, mutta lopullinen läpimurto siellä on jäänyt tekemättä. KHL:ään suomalaishyökkääjä onkin istunut selvästi sutjakammin.

– Tykkään KHL:stä sarjana. Täällä on kovatasoisia kamppailuja ja kovia pelejä, ja tämä on varmasti NHL:n jälkeen kovatasoisin sarja maailmassa. Tietenkin sarja on sinänsä raskas, kun on paljon matkustamista, mutta itselle on kyllä tuntunut hyvältä ja olen viihtynyt tosi hyvin.

Teemu Pulkkinen ja Dinamo Moskova juhlii
Teemu Pulkkinen on viihtynyt KHL:ssä ja erityisesti Moskovassa.AOP

Pulkkinen vietti 1,5 kautta Dinamo Minskissä Valko-Venäjällä ennen kuin hänet kaupattiin Moskovan Dynamoon ennen vuodenvaihteen siirtotakarajan umpeutumista. Valko-Venäjällä voitot eivät seuranneet toisiaan, mutta Venäjän pääkaupungissa meno on ollut toista.

– Olen viihtynyt voittavassa joukkueessa tosi hyvin ja Moskovaan oli helppo tulla mukaan. Yritän vain hoitaa omaa roolia ja tavallaan tulla siihen liikkuvaan, voittavaan junaan mukaan. Tässä on mielenkiintoinen kevät edessä.

Moskovan Dynamo päättää KHL:n runkosarjansa torstaina, kun se kohtaa juuri Pulkkisen entisen seuran eli Dinamo Minskin. Moskovalaiset voivat vielä nousta Helsingin Jokerien ohi kolmannelle paikalle.

Ura on löytämässä uomiinsa

Tulevaisuuskin näyttää nyt vakaammalta kuin aikoihin. Tällä hetkellä Pulkkisen puoliso, vastikään kaksi vuotta täyttänyt esikoistytär sekä helmikuun alussa syntyneet kaksostytöt asuvat Helsingissä. Kaksoset päättivät tulla maailmaan Tukholman EHT-turnauksen aikana, kun isä puki Suomen maajoukkuepaidan päälleen ensi kertaa sitten vuoden 2016 MM-kisojen.

– Muutaman päivän olen ollut kotona, mutta päivät menevät nopeasti ja ei ihan hirveästi ole kerennyt kotona olla. Mutta kauden loppu lähestyy ja kesällä on sitten taas enemmän aikaa, Pulkkinen sanoo toiveikkaasti.

– Yksi peli ja playoffit päälle, sitten pääsee takaisin koti-Suomeen perheen kanssa.

Teemu Pulkkinen
Kelpaa tuulettaa kolmatta A-maajoukkuemaalia ja tyttärien syntymää.Matti Raivio / AOP

Moskovassa Pulkkinen onkin vielä ainakin kevääseen 2021, jos kaikki menee suunnitellusti, sillä seuran kanssa tehty sopimus kattaa loppukauden lisäksi myös ensi kauden. Vielä viime kesänä tilanne oli selvästi huolestuttavampi. Keväällä 2019 uraa varjosti nivusleikkaus, ja kesä kului paitsi kuntouttaen, myös seuraa etsiskellen.

Pulkkinen ehtikin jo miettiä, miten tulevalle kaudelle käy. Hän on kuitenkin tyytyväinen esityksiinsä, vaikka jättää toki tilaa myös parantamiselle.

– Kyllä se aina helpottaa pelaajalle tietää, minne menee ja missä vaiheessa lähtö on. Tavallaan lähtökohdat ensi kauteen ovat huomattavan paljon helpommat kuin mitä ne olivat tähän kauteen lähdettäessä.

Tyttärille ei hankita hokkareita

Ensi kaudeksi perhe on tarkoitus tuoda Venäjälle, kun rutiinit niin jäällä kuin sen ulkopuolella ovat vakiintuneet. Moskovassa kiekkoilevalta Juuso Hietaselta Pulkkinen aikoo kysellä vinkkejä, jos tarve vaatii.

Nyt Pulkkinen onkin hankalien NHL-vuosien jälkeen löytämässä paikkaansa jääkiekossa, vaikka toppuutteleekin itse sen sanomista. Mies hyväksyy, että jääkiekossa uran kohtalo on tiedossa yleensä vuodeksi tai pariksi kerrallaan.

Yksi asia onkin isä Pulkkiselle varmaa: hän ei kasvata tyttäristään jääkiekkoilijoita.

– En missään nimessä. Antaa tyttöjen harrastaa jotain muuta kuin jääkiekkoa, hän naurahtaa.

Lue myös:

Leijonien tehopakkaus Teemu Pulkkinen säteili perheonnea ja peli-iloa – "Mukava, kiva fiilis pelata"

Leijoniin valittu Teemu Pulkkinen teki kaksi maalia – nousi jo kolmanneksi KHL:n maalipörssissä

KHL:n maalikuninkuudesta taisteleva Teemu Pulkkinen vaihtaa seuraa

Juttua muokattu 27.2.2020 klo 8.54: Lisätty otsikkoon tieto, että Teemu Pulkkinen rikkoi nimenomaan suomalaisten maaliennätyksen KHL:ssä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat