Suora

  • Urheiluruutu

CAS on ottanut vastaan Manchester Cityn valituksen

City valittaa saamastaan kahden vuoden kilpailukiellosta ja sakosta.

jalkapallo
Manchester City
Manchester City on edennyt tällä kaudella Mestarien liigan neljännesvälieriin.Getty Images

Urheilun välitystuomioistuin CAS kertoi keskiviikkona, että se on ottanut vastaan ja rekisteröinyt jalkapallojoukkue Manchester Cityn valituksen. City valittaa Euroopan jalkapalloliitto Uefan päätöksestä, jonka mukaan Manchester City ei saa osallistua Euroopan seurajoukkuekilpailuihin kahdella seuraavalla kaudella.

Uefan mukaan seura on rikkonut taloudellisen reilun pelin sääntöjä. City sai kilpailukiellon lisäksi 30 miljoonan euron sakot.

CAS ei ilmoittanut valituksen käsittelylle aikataulua, mutta asian odotetaan kestävän useita kuukausia.

Jos valitusprosessi saadaan maaliin viimeistään alkukesän aikana eikä tuomiota muuteta, Cityn kilpailukielto alkaa välittömästi. Jos prosessi venyy loppukesään asti, City saa osallistua normaalisti Uefan alaisiin kilpailuihin ensi kaudella. Tällöin kilpailukiellon alku siirtyy vuodella, jos alkuperäinen tuomio pysyy voimassa.

Lue myös:

Manchester City voi kikkailla itsensä Mestarien liigaan ensi kaudeksi Uefan antamasta kilpailukiellosta huolimatta

Manchester Cityn saama kilpailukielto on jalkapallotutkijan mukaan kaivattu signaali suurseuroille, ettei sääntöjä saa rikkoa: "On mahdollista, että he joutuisivat lähtemään Valioliigasta"

Naamioituja sponsorituloja ja epäselvää palkanmaksua – näin jalkapallon Mestarien liigasta suljettu suurseura Manchester City harjoitti talousdopingia

Manchester City suljetaan Mestarien liigasta seuraavaksi kahdeksi kaudeksi – seura aikoo valittaa urheilun vetoomustuomioistuimeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat