Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Tyhjiä katsomoita ja peruttuja arvokisoja: koronaviruksen vaikutukset urheiluun kasvavat päivä päivältä

Pelko koronaviruksen leviämisestä peruu yhä useampia urheilutapahtumia Euroopassa ja muualla maailmassa.

Muu urheilu
tyhjä san siro
Milanon Giuseppe Meazza -stadionin katsomot pysyvät tyhjinä torstaina. Kuva viime vuodelta Interin ja Beneventon välisestä ottelusta.Getty Images

Kiinasta lähtöisin oleva ja nyt Eurooppaan levinneellä koronaviruksella on merkittäviä vaikutuksia urheilutapahtumiin ympäri maailman. Keskiviikkona kerrottiin useista peruuntuneista tai ilman yleisöä järjestettävistä tapahtumista.

Alppihiihdon maailmancupin finaalit lasketaan Italian Cortina d'Ampezzossa ilman yleisöä viruksen takia, kertoi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kotisivuillaan (siirryt toiseen palveluun). SVT:lle asian vahvisti Kansainvälisestä hiihtoliitosta FIS:stä Markus Waldner, joka on miesten alppicupin kilpailujohtaja.

Pohjois-Italiassa sijaitsevassa Cortinassa on määrä nähdä miesten ja naisten maailmancupin huipennus 16.–22. maaliskuuta. Normaalisti maailmancupin finaalit ovat kansanjuhla, mutta tänä vuonna yleisöä ei tällä tietoa päästetä lainkaan paikalle.

cortina d'ampezzo
Alppihiihtofanit eivät pääse tänä vuonna nauttimaan Cortina d'Ampezzon maisemista.Getty Images

Inter pelaa ilman katsojia Milanossa

Italialaisen Interin ja bulgarialaisen Ludogoretsin välinen jalkapallon Eurooppa-liigan ottelu pelataan torstaina Milanon Giuseppe Meazza -stadionilla ilman yleisöä koronaviruksen vuoksi. Euroopan jalkapalloliitto Uefa vahvisti, että muut tämän viikon europelit on määrä pelata normaalisti yleisön ollessa paikalla.

Italiassa peruttiin viime viikonloppuna useita jalkapallo-otteluita, joiden mukana oli myös maan pääsarjan Serie A:n otteluita. Kymmenestä seuraavasta Serie A:n ottelusta vähintään kuusi on määrä pelata suljettujen ovien takana. Yksi näistä on sunnuntaina pelattava Interin ja Juventuksen välinen kärkiottelu Milanossa.

Muita keskiviikkona peruttuja tai siirrettyjä tapahtumia ovat kaukalopikaluistelun MM-kilpailut ja rugbyn perinteisen Six Nations -turnauksen ottelut Irlannin ja Italian välillä Dublinissa. Tiistaina kerrottiin maaliskuulle Etelä-Korean Souliin kaavailtujen pöytätenniksen MM-kisojen siirtämisestä ainakin kesäkuulle asti.

Miten käy kevään ja kesän suurtapahtumien?

Koronaviruksen nopea leviäminen on asettanut varjon myös urheilun kesän suurtapahtumien ylle. Euroopan jalkapalloliitto Uefan mukaan koronavirus saattaa vaikuttaa EM-kisoihin vain, jos tilanne pahenee nykyisestä.

Kansainvälisen olympiakomitean pitkäaikainen jäsen Dick Pounds kertoi uutistoimisto AP:lle tiistaina, että Tokion olympialaisten peruminen on mahdollista, jos viruksen leviämistä ei saada kuriin toukokuun loppuun mennessä. Toistaiseksi kisojen järjestelyt etenevät kuitenkin normaalisti.

Perinteistä Tokion maratonia typistettiin koronaviruksen vuoksi helmikuun puolivälissä.

rugby six nations
Rugbyn Six Nations täyttää lehterit Irlannissa, mutta seuraavat ottelut Italiaa vastaan on peruttu.Getty Images

Toukokuussa Sveitsissä pelattavien jääkiekon miesten MM-kisojen järjestäjät ovat puolestaan valmiita toimiin, jos koronavirus äityy uhkaamaan Sveitsissä kiekkoiltavaa turnausta. Järjestäjien ilmoituksesta kertoi uutistoimisto Tass.

Sveitsissä raportoitiin tiistaina ensimmäinen koronavirustapaus. MM-järjestäjät kertovat Tassille tarkkailevansa tilannetta tiiviisti.

– Järjestelyt ovat aikataulussaan, ja jatkamme kuten ennenkin. Tiedostamme (virus)tilanteen ja tarkkailemme sitä huolellisesti. Teemme läheistä yhteistyötä viranomaisten ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kanssa. Olemme valmiita kaikkiin mahdollisiin toimiin, järjestäjät tiedottivat Tassille.

Koronaviruksen takia Kiinassa jo peruttuihin urheilutapahtumiin lukeutuvat muun muassa Kiinan F1-osakilpailu Shanghaissa, yleisurheilun halli-MM-kilpailut Nanjingissa ja alppihiihdon maailmancupin osakilpailu Yanqingissä.

Kiinan jalkapallomaajoukkueen maaliskuun MM-karsintaottelut siirrettiin pelattavaksi Thaimaassa, ja Thaimaahan suunnitteilla ollut Aasian MM-karsintaturnaus salibandyssa peruttiin kokonaan.

Japanin jalkapallon pääsarjassa kaikki ottelut on siirretty maaliskuun puoliväliin asti.

Lue myös:

Uefa: Koronavirus voi vaikuttaa jalkapallon EM-kisoihin vain, jos tilanne pahenee

Koronavirus jylläsi pöytätenniksen MM-joukkuekisat myöhemmäksi

Koronavirus puri jalkapalloonkin Italiassa, neljä Serie A:n ottelua peruuntui

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat