Suora

  • Elävä arkisto esittää

Nashvillesta potkut saanut Laviolette valmentaa Yhdysvaltoja MM-kiekossa

Laviolette valmentaa Yhdysvaltoja MM-kisoissa jo neljättä kertaa.

jääkiekon miesten MM-kisat
laviolette nashville
Peter Laviolette on Yhdysvaltojen penkin takana Sveitsin MM-kisoissa.Getty Images

Yhdysvallat saa toukokuussa pelattaviin miesten jääkiekon MM-kisoihin nimekkään päävalmentajan. Yhdysvaltain jääkiekkoliitto ilmoitti keskiviikkona, että NHL-seura Nashvillesta tammikuun alussa potkut saanut Peter Laviolette käskyttää jenkkiryhmää Sveitsin MM-jäällä.

Laviolette, 55, on valmentanut NHL:ssä 18 vuoden ja yli 1 200 pelin edestä. Hän voitti Carolinan valmentajana NHL:n Stanley Cupin 2006. Yhdysvaltain maajoukkueestakin miehellä on kosolti kokemusta, sillä hän on valmentanut maajoukkuetta kolmissa MM-kisoissa. Edellisen kerran Laviolette päävalmensi Yhdysvaltoja vuoden 2014 MM-kisoissa.

Yhdysvallat pelaa MM-kisoissa samassa lohkossa Suomen kanssa. Maat kohtaavat heti avauskierroksella 8. toukokuuta.

Lue myös:

Suomalaisten maaliennätyksen KHL:ssä tykittänyt Pulkkinen odottaa jo kauden loppumista, vaikka Moskovassa ura onkin löytänyt uomiinsa: "Ei ihan hirveästi ole kerennyt kotona olla"

Raketin lailla NHL-kansan suosioon ponkaissut jääkonekuski sai oman päivän ja nimettiin kunniakansalaiseksi: "En olisi koskaan voinut kuvitella, että tästä tulee näin iso juttu"

Mikko Koivu teki jotain sellaista, mitä hän teki viimeksi yli kolme vuotta sitten – Sebastian Aho nyt koko NHL:n kuumin pelaaja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat