1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Sydänkohtauksen saanut NHL-pelaaja Bouwmeester miettii tulevaisuuttaan – "Päätösten aika myöhemmin"

Päätökset tulevaisuudesta vaativat aikaa, Jay Bouwmeester kertoi NHL:n verkkosivuilla.

NHL
Jay Bouwmeester
Jay Bouwmeesterin NHL-kausi sai dramaattisen käänteen. Getty Images

St. Louis Bluesin puolustaja Jay Bouwmeester on sivussa NHL-otteluista koko loppukauden ajan. 36-vuotias Bouwmeester sai sydänkohtauksen Bluesin ja Anaheim Ducksin kamppailussa 11. helmikuuta.

Bouwmeester tuupertui joukkueensa vaihtopenkille, mutta hänet saatiin kuitenkin elvytettyä. Bouwmeester virkosi defibrillaattorin eli sydäniskurin avulla ja palasi heti tajuihinsa.

– On tapahtunut paljon asioita. Olen miettinyt paljon asioita, mutta päätösten aika tulee myöhemmin, Bouwmeester mietti NHL:n verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa.

Bouwmeester kävi leikkauksessa, jossa hänelle asennettiin sydämentahdistin.

– Olen ottanut pieniä askelia. Se on kovaa, mutta rehellisesti sanottuna jääkiekko ei ole ollut päällimmäisenä mielessäni viime viikkojen aikana. Asiat ovat asettuneet mittasuhteisiin, Bouwmeester kertoi.

St. Louis Bluesin seurajohto haluaa antaa kovia kokeneelle pelaajalleen aikaa.

– Olemme puhuneet pidemmän aikavälin asioista, mutta nyt on helmikuu. Vielä ei tarvitse tehdä mitään päätöksiä, St. Louis Bluesin GM Doug Armstrong sanoi.

Bouwmeester tuntee juuri nyt olonsa hyväksi.

– On vielä rajoituksia enkä voi tehdä kaikkia asioita. Mutta tunnen oloni jo melko normaaliksi, ja se on hyvä asia, Bouwmeester kommentoi vointiaan.

Lue lisää:

Pelottava tilanne keskeytti NHL-ottelun: St. Louisin puolustaja lyyhistyi vaihtopenkille – video osoittaa joukkuekavereiden hädän

Vaihtopenkille tuupertunut NHL-pelaaja voi hyvin – huolestuneet joukkuetoverit viettivät yön sairaalassa: "Kiteyttää, miten nopeasti asiat voivat muuttua"