Hyppää sisältöön

13 haki jalkapalloprofessoriksi Jyväskylään, hakijoita kuudesta maasta

Työelämäprofessoriksi haettiin sekä tieteessä että käytännössä ansioitunutta jalkapalloihmistä.

Jalkapalloprofessori valitaan viideksi vuodeksi. Kuva: Markku Rantala / Yle

Jyväskylän yliopisto ja Suomen Palloliitto yhteisen työelämäprofessuuriin tuli hakuajan puitteissa 13 hakemusta. Hakijoita on kuudesta eri maasta.

Viisivuotiseen tehtävään haettiin vankkaa tieteellistä osaamista omaavaa kansainvälisesti meritoitunutta henkilöä, jolla on myös vankkaa jalkapallon käytännön tuntemusta.

Sekä Yliopistolla että Palloliitossa ollaan tyytyväisiä hakijoiden määrään ja laatuun.

– Löydämme varmasti tehtävään sopivan henkilön hakijoiden joukosta, toteaa liikuntatieteellinen tiedekunnan dekaani Ari Heinonen.

– Odotukset olivat korkealla ennakkoon, mutta hakijoiden korkea taso kokonaisuutena ja laaja kansainvälinen kiinnostus ilahduttivat silti, sanoo puolestaan Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen.

Työelämäprofessorin tehtävänä on johtaa Palloliiton tutkimustyötä sekä rakentaa jalkapallon ja futsalin kehitystyötä palveleva tutkimusohjelma ja -verkosto. Hän myös seuraa jalkapallotutkimusta niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

Lisäksi työelämäprofessori koordinoi Palloliiton urheilutoiminnan kehittämistä ja tutkimusta sekä kehittää koulutusta ja valmennusta.

Tehtävän on määrä alkaa toukokuun alussa, ja se sijoittuu Jyväskylän yliopistoin liikuntatieteelliseen tiedekuntaan.