Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Erimielisyydet unohdettiin, espoolaiset kiekkoseurat saman nimen alle – näin seurapomo kommentoi miesten liigatavoitteita

Toiminnan yhdistämisen myötä Kiekko-Espoo ry:stä tulee Suomen suurin jääurheiluun erikoistunut seura.

jääkiekko
Kiekko-Espoo naiset
Kiekko-Espoon naiset pelaavat Suomen korkeimmalla sarjatasolla Naisten Liigassa.Tomi Hänninen

Blues Juniors, Espoon Kiekkoseura ja Espoon Palloseuran Jääkiekko ovat päättäneet yhdistää toimintansa ja varansa Kiekko-Espoo ry:n alle toukokuusta lähtien.

Kiekko-Espoo ry:n hallituksen puheenjohtaja Ami Rubinstein kertoo Yle Urheilulle, että yhteistyön tavoitteena on tarjota espoolaisille nuorille mahdollisimman laadukas pelaajapolku junioreista edustukseen saakka.

Toiminnan yhdistäminen on merkittävä muutos espoolaisessa jääkiekossa, sillä seuroilla on ollut vuosien varrella erimielisyytensä.

– Vaikka niitä erimielisyyksiä on ollut, olemme tietysti pyrkineet löytämään mallia, joka palvelisi kaikkia parhaalla tavalla. Kaikki ovat kokeneet, että tämä on se tapa, jolla me pystymme tarjoamaan parasta mahdollista toimintaa sekä harraste- että kilpapuolella.

Kiekko-Espoon naisten edustusjoukkue pelaa pääsarjassa, mutta miesten edustusjoukkue tahkoaa Suomi-sarjaa. Rubinstein sanoo, Kiekko-Espoon miesten joukkueen saaminen SM-liigaan on ollut toiminnan aloittamisesta alkaen tavoitteena jollain aikavälillä.

– Tässä vaiheessa aikataulun sanominen ei ole vielä ajankohtaista. Ensin täytyy rakentaa pohja kunnolla kuntoon. Sitten, kun saamme hommat toimimaan, niin voimme miettiä askeleita eteenpäin.

Toiminnan ja varojen yhdistämisen myötä Kiekko-Espoosta tulee Suomen suurin jääurheiluun erikoistunut seura kolmellatuhannella harrastajalla.

Lue myös:

Espoolaisen juniorikiekon tuska helpotti: Kiekko-Espoo ja talousvaikeuksissa kärvistellyt Blues sittenkin yhteistyöhön

Espoolaisella tyttö- ja naisjääkiekolla valoisat näkymät – "Ei tarvitse enää sammutella tulipaloja"

Naiskiekon menestynein seura Blues historiaa – Kiekko-Espoo palaa Naisten liigaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat