Suora

  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Koronavirus ei huoleta golfari Kalle Samoojaa – "Ei täällä ole paniikkia, enkä oikein tiedä, miksi edes sellaista tulisikaan"

Kalle Samooja golfaa parhaana suomalaisena 38:ntena Omanin Euroopan-kiertueella. Koronavirus on ollut puheen tasolla esillä Arabian niemimaan eteläkärjessä Etu-Aasiassa.

golf
Kalle Samooja
Kalle SamoojaGetty Images

Omanin Euroopan-kiertuetta johtaa torstain jälkeen italialainen, tuloksessa -6 pelaava Guido Migliozzi. Suurimman huomion golfkisassa vei kuitenkin se, että keskiviikkona Italialaiset Lorenzo Gagli ja Edoardo Molinari asetettiin mahdollisen koronavirustartunnan takia karanteeniin.

Kalle Samooja kertoi Yle Urheilulle oman mielipiteensä asiasta.

– Tässä lähdettiin nyt suurentelemaan perusflunssaa, kun heidän kotipaikkansa on Italia ja tarkemmin vielä Pohjois-Italia. Hyvänä uutisena kuultiin onneksi, että testitulokset olivat tulleet jo torstaiaamuna, kun sairaala kiirehti asiaa. Ja kun testitulokset olivat negatiiviset, niin he pääsivät pelaamaan tänään iltapäivällä niin sanottuina ylimääräisinä pelaajina.

– Ei täällä ole paniikkia, enkä oikein tiedä, miksi edes sellaista tulisikaan, toteaa Samooja puhelimitse.

Golfin ammattilaiset reissaavat paljon maailmalla ja tietävät matkustamisen perusriskit.

– Ei meillä ole siitä (koronavirus) ollut täällä sen kummemmin puhetta, muuten kuin että on kehotettu pesemään käsiä ja panostamaan yleiseen hygieniaan. Käsidesiä on joka paikassa käytössä ja lääkintätiimi koko ajan mukana.

– Matkusteltaessa oman järjen käyttö on aina sallittu ja minusta kannattaa muutenkin välttää ylimääräisten bakteerien ja viruksien saantia. Vatsataudit ovat pelien suhteen yhtä iso riski ja siksi hygienia-asioiden kanssa pitää olla aina muutenkin tarkkana. Ehkä sitä tällä hetkellä on kuitenkin enemmän hereillä, kun maailmalla on tällainen tilanne jylläämässä. Kukaan ei halua tulla kipeäksi ja olla paria viikkoa sivussa.

Liian varmaa pelaamista

Kalle Samoojan avauskierros sisälsi Omanin Euroopan-kiertueella kaksi birdietä ja yhden bogeyn. Jatkossa hänen pitää kiristää tahtia ja ottaa enemmän riskejä.

– Oli vähän väritön kierros tuloskortinkin mukaan. Ihan hyvää menoa, mutta en vain saanut birdietä sisään. Joukossa oli sentään muutama par-pelastus, joten ihan tyytyväinen olen kierrokseeni.

– Tänään oli kohtuullisen leppoinen golfsää. Tällä kertaa ei ollut läheskään niin tuulista kuin vuosi sitten. Kenttä ja griinit ovat haasteelliset ja pakko mennä koko ajan kieli keskellä suuta. Jos homma ei lähde "lentoon", niin täällä tulee helposti bogeytä korttiin. Itse pelasin vähän ehkä varovasti, enkä siksi päässyt niin lähelle reikää kuin olisin toivonut, Samooja pähkäili.

Kiertueen seuranta täältä

Lue lisää:

Kalle Samooja golfaa parhaana suomalaisena Omanissa – "Raudat alkavat olemaan vanhassa tutussa iskussa"

Koronavirus huolettaa jääkiekkopiireissä – kansainvälinen liitto vaatii pelaajilta tietoja viime aikojen matkustamisesta

Koronavirus kurittaa Italiassa yrityksiä ja matkailusektoria – milanolaisyrittäjä: “On kuin tänne olisi iskenyt kolera, ei korona”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat