Suora

  • Urheiluruutu

Ville Peltoselle yllätyspotkut Sveitsissä

Ville Peltonen koki jääkiekkovalmentajan painajaisen, kun Sveitsin pääsarja Lausanne HC erotti runkosarjan loppumetreillä vastuuvalmentajana toimineen suomalaisen.

jääkiekko
Ville Peltonen
Ville PeltonenGetty Images

Ville Peltosen valmennusvastuussa Lausanne HC:n peli oli tökkinyt hieman viime kierroksilla. Viidestä viime ottelustaan se oli hävinnyt kolme. Vaikka Lausanne HC voitti tiistain kierroksella SC Lagnaun 3–1, ei se enää muuttanut suomalaisvalmentajan kohtaloa.

Seuran johto kertoi erottamisuutisesta verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Lausanne HC on kiinni pudotuspelipaikassa ja se on sarjassa seitsemäntenä, kun runkosarjaa on pelaamatta enää kaksi kierrosta.

Entinen NHL-luotsi ja aiemmin tällä kaudella KHL-seura Lokomotivista kenkää saanut Craig MacTavish ottaa Peltosen paikan.

Peltosen lisäksi Lausanne HC heitti nurkkaan seuran urheilupomo Jan Alstonin ja apuvalmentaja häärineen Tommi Hämäläisen. Kolmannen suomalaisvalmentajan Tommi Niemelän jatko on sen sijaan vielä auki.

Sveitsn kiekkoliigassa suomalaispotkut olivat kuluvalla kaudella kolmannet. Aiemmin Kari Jalonen siirrettiin syrjään SC Bernistä ja Sami Kapanen HC Luganosta.

Lue lisää:

Kari Jalonen sai potkut Bernistä – viime kevään Sveitsin mestari on valahtanut sarjataulukon tyvipäähän

Rökäletappio oli liikaa – Sami Kapanen sai lähteä sveitsiläisseuran peräsimestä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat