Suora

  • Sim racing: Kaikkien Aikojen Rallicross-sarja, 1. osakilpailu
  • Urheiluruutu

Iivo Niskanen tiivisti ajatuksensa päivän kohusta ennen Salpausselän kisoja: “Koirat haukkuvat ja karavaani kulkee”

Iivo Niskanen pitää huoltajien ja urheilijoiden välejä ihan hyvinä. Huoltoteema nousi pinnalle, kun Ilta-Sanomat uutisoi urheilijoiden tyytymättömyydestä maajoukkueen huoltoryhmään.

hiihtolajit
Iivo Niskanen
IIvo Niskanen pääsee lempimatkalleen Salpausselällä lauantaina. Arkistokuva.Jussi Nukari / Lehtikuva

LAHTI. Perjantaina suomalaista hiihtomaailmaa on puhuttanut Ilta-Sanomien uutinen, (siirryt toiseen palveluun) jossa Suomen hiihtomaajoukkueen huoltoryhmä saa kovaa kritiikkiä. Ilta-Sanomien mukaan Suomen kärkiurheilijat ovat tyytymättömiä nykyiseen huoltoryhmään.

IS:n jutussa maajoukkueen ydintoiminnassa mukana oleva sisäpiiriläinen latasi tiukkaa tekstiä. Urheilijoiden kerrottiin haluavan esimerkiksi kilpahiihtäjän kuntoisia huoltomiehiä Suomen huoltoryhmään.

Suomen ykköstähdistä Krista Pärmäkoski ei lähtenyt spekuloimaan huoltoasioilla mediassa, vaan kertoi jatkavansa aiempaa linjaa: Huoltorekassa ja joukkueen sisällä käydään keskustelut asiasta.

Iivo Niskanen totesi puolestaan, että huollon ja urhelijoiden välit ovat ihan hyvät.

– Totta kai aina asiat eivät mene parhaalla mahdollisella tavalla. Onko se sitten huollosta vai omista välinevalinnoista kiinni? Sitä tarkastellaan jokaisen kisan jälkeen, Niskanen muotoili.

–Ilkkumista tulee urheilijoiden ja huollon suuntaan, mutta meillä on hyvä vuorovaikutus. Yhteistyömme on päivänvalon kestävää. En näe huolta asiassa tämän viikonlopun osalta. Koirat haukkuvat ja karavaani kulkee.

Kerttu Niskanen kertoi myös olevansa tyytyväinen huoltoryhmän toimintaan. Tällä kaudella harppauksen kohti maailmankärkeä ottanut Perttu Hyvärinen puolestaan pohti, että hän on onnistunut myös suksien puolesta tällä kaudella hyvin.

– Olen tehnyt todella tiivistä yhteistyötä oman huoltomieheni kanssa. Huolto ei ole ollut menestyksen tiellä, vaan päinvastoin olen saanut todella paljon hyötyä suksihuollosta, Hyvärinen toteaa.

– Onnistumisia on tullut tosi hienosti, mutta huollon taso maailmalla on äärimmäisen kova. Välillä hyvä päivä ei huollolle aina riitä. Pienet erot voivat sitä kautta tulla. Huipputälli on huipputälli, eikä hyvä tälli enää riitä.

Maastohiihtäjät pääsevät vauhtiin Salpausselällä lauantaina. Matkat ovat suomalaisille suosikkeja ja tärkeitä, kun naisissa hiihdetään 10 kilometriä perinteisellä ja miehissä 15 kilometriä perinteisellä väliaikalähdöillä.

Salpausselän kisat Ylen kanavilla

Perjantai 28.2.

TV2 klo 16.45 Mäkikarsinta, HS 130

TV2 klo 18.25 Mäkikilpailu, HS 130

Yle Puheen lähetykset kello 18.02 alkaen

Lauantai 29.2.

TV2 klo 10.55 Yhdistetyn parisprintin mäkiosuus

TV2 klo 11.55 Naisten 10 km:n (p) hiihto

TV2 klo 13.25 Miesten 15 km:n (p) hiihto

TV2 klo 15.40 Yhdistetyn parisprintin hiihto-osuus

TV2 klo 16.55 Mäkihypyn joukkuekilpailu HS 130

Yle Puheen lähetykset kello 10.55 alkaen.

Sunnuntai 1.3.

TV2 klo 09.55 Yhdistetyn mäkiosuus HS 130

TV2 klo 11.05 Naisten viesti 4 x 5 km

TV2 klo 12.25 Miesten viesti 4 x 7,5 km

TV2 klo 14.40 Yhdistetyn hiihto-osuus 10 km

TV2 klo 16.25 Mäkikilpailu HS 130

Yle Puheen lähetykset kello 09.55 alkaen.

*Lue lisää:
*

Sami Jauhojärvi kommentoi Suomen hiihtomaajoukkueen huoltoryhmäjupakkaa – huomautti urheilijoita muutamasta asiasta: "Ei kannata verrata"

Suomen hiihtomaajoukkueen sisäpiiriläiseltä rajua kritiikkiä huoltoryhmästä IS:lle – maajoukkuepomot iskivät vastapalloon Yle Urheilulle: "Puskista huutelu on typerintä tässä hommassa"

Suomen huippuvuosien pomo rikkoi 12 vuoden hiljaisuutensa mäkihypyn sinivalkoisesta kulta-ajasta – muistuttaa yhdestä ratkaisevasta menestyksen avaimesta

Mico Ahoselta kova povaus ennen uransa ensimmäistä maailmancup-viikonloppua – asiantuntija pitäisi kisapaikkaa positiivisena yllätyksenä

16-vuotias suomalaishyppääjä järjesti Salpausselälle ennätyksellisen hysterian 28 vuotta sitten – myöhemmin upea hetki avasi Toni Niemisen silmät: "Kävi hullun tuuri"

Salpausselällä tehdään sunnuntaina mäkihyppyhistoriaa! Kerro ikimuistoisin muistosi mäkihypyn maailmancupista – parhaat palkitaan tavaralla Janne Ahosen uran varrelta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat