Koronavirus vaikuttaa myös huippu-urheiluun – uransa tärkeimpään vuoteen valmistautuva Nooralotta Neziri: “Tuntuisi väärältä jos olympialaiset peruuntuisivat”

Koronaviruksen leviäminen maailmalla vaikuttaa myös huippu-urheilijoiden valmistautumiseen tulevan kesän kisoihin.

Nooralotta Neziri
Nooralotta Neziri
Nooralotta Neziri on ennakoinut olevansa tänä vuonna aiturina parhaassa iässä. Juha Metso

Koronaviruksen leviäminen maailmalla vaikuttaa myös huippu-urheilijoiden valmistautumiseen tulevan kesän kisoihin.

Yksi heistä on suomalainen pika-aitajuoksija Nooralotta Neziri, joka tähtää ensi kesän Tokion olympialaisiin.

– Olen tähdännyt tähän vuoteen todella kauan ja panostanut sekä rahallisesti että henkisesti. Tuntuisi tosi väärältä, jos olympiakisat peruttaisiin, mutta toki terveys ensin, sanoo Neziri.

Neziri on kahdeksan vuoden ajan ennakoinut olevansa tänä vuonna, 27-vuotiaana, aiturina parhaassa iässä ja toivottavasti elämänsä parhaassa kunnossa.

– Olemme valmentajan kanssa pidemmän aikaa ajatelleet tätä vuotta tärkeänä vuotena, kertoo Neziri.

Henkinen valmentautuminen on noussut huippu-urheilijalle tärkeään rooliin. Neziri tapaa urheilupsykologia ja keskustelee myös valmentajan kanssa urheilijan psyykkisestä valmentautumisesta.

– Kun ollaan kovissa kisoissa, joissa kaikki ovat huippukunnossa, henkisellä puolella on iso merkitys siihen kuka pärjää, sanoo Neziri.

Nooralotta Neziri voitti kesällä 2018 Jyväskylän Kalevan kisoissa (siirryt toiseen palveluun) kuudennen 100 metrin aitojen Suomen mestaruuden. Yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa viime syksynä Neziri juoksi kauden parhaan aikansa 12,8.

Muun muassa suomalaiset pika-ja aitajuoksijat pitävät harjoitusleiriä huhtikuussa Teneriffalla. Tenerifalla havaittiin tällä viikolla koronavirustartunta hotellissa, jossa majoittuu myös suomalaisia.

MM-hallikisat peruuntuivat Kiinan Nanjingissa koronaviruksen takia. Yleisurheilutapahtuma piti järjestää 13.–15. maaliskuuta. Seuraavat kansainväliset kisat ovat ensi kesän Tokion olympialaiset.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat