Salpausselän mäkikilpailu pettymys suomalaisille – Antti Aallon pisteputki katkesi: "Ei tämä anna mitään tunnetta"

Maailmancupin kilpailu Lahden HS130-mäestä ei tuonut perjantaina onnistumisen tunteita suomalaisille.

urheilu
Antti Aalto kuvassa
Antti Aalto kuvassaTomi Hänninen

Mäkikilpailun voittoon liiteli Itävallan Stefan Kraft (284,1 pistettä) ennen Saksan Karl Geigeria (279,1). Norjan Daniel Andre Tande (273,3) nousi toisen kierroksen mainiolla hypyllään lopputuloksissa kolme sijaa ylöspäin kolmanneksi. Avauskierroksen jälkeen kakkosena ollut Puolan Dawid Kubacki jätettiin lopulta kuudenneksi.

Antti Aalto ponnisti ensimmäisellä kierroksella vain 110-metrisen, jolla Suomen tämän kauden ykkösmäkikotka jäi 44:nneksi. Aalto oli päässyt kuudessa edellisessä maailmancupissa pisteille.

– Voi olla, että siinä (hypyssä) oli vähän myös yliyrittämistä. Käydään hyppy läpi vielä valmentajan kanssa. Ei tämä anna mitään tunnetta, oli vaisu suoritus. Tämä jätetään nopeasti taka-alalle ja keskitytään sunnuntaille, totesi Aalto.

Avauskierrokselle jäivät suomalaisista myös 39:nneksi sijoittunut Niko Kytösaho ja 43:nneksi ponnistanut Jarkko Määttä. Molemmat saivat hypyn pituudeksi 112,5 metriä.

Neljä muuta suomalaista jumahti aiemmin karsintaan; Arttu Pohjola (52:s), Eetu Nousiainen (59:s), Andreas Alamommo (61:s) ja Mico Ahonen (62:s).

Mäkihypyn maailmancup jatkuu sunnuntaina Lahdessa, jolloin Salpausselällä kisataan klo 16.25 alkaen jälleen HS130-mäessä.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat