Suora

  • Urheiluruutu

Therese Johaug pesi lattiat ja ikkunat majapaikassaan Salpausselän maailmancupissa – joukkuetoveri kuvaili: “Oli sotkuista”

Therese Johaugin mukaan on hyvä asia, että Norjan hiihtomaajoukkue majoittuu muihinkin kuin lukushotelleihin.

hiihto
Johaug Therese
Therese Johaug ei ollut moksiskaan huoneistohotellimajoituksesta.AOP

Norjan hiihtotähtien paremmat majoitukset nousivat esiin viime viikolla päättyneellä Skandinavian hiihtokiertueella, mutta Salpausselän maailmancupissa hekin ovat tavanomaisessa majoituksessa.

Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoo (siirryt toiseen palveluun), että Norjan hiihtomaajoukkue majoittuu viikonlopun ajan huoneistohotellissa Lahden keskustassa, eikä Vierumäen urheiluopistolla 20 minuutin ajomatkan päässä.

– Ei pidä uskoa, että norjalaiset asuvat vain luksushotelleissa. Yövymme eri paikoissa. Minulla ja Ingvildillä (Flugstad Östberg) oli siivous. Pesimme lattiat ja ikkunat. Pyyhe ei olut valkoinen sen jälkeen, supertähti Therese Johaug kertoi hymyillen Salpausselän hiihtostadionila NRK:lle perjantaina

– Nukuin itse hyvin. Mutta muutoin oli sotkuista. Uskoisin, että meidän täytyy vähän pestä, kun tulemme takaisin, sanoi puolestaan Heidi Weng.

Johaugin huonetoverilta Östbergiltä kysytttiin, oliko majoituksessa sotkuista.

– Ehkä se oli se tunne. Olisi voinut olla parempi, Östberg sanoi.

Johaug ei NRK:n mukaan ollut tilanteesta kovin moksiskaan. Maajoukkuevalmentaja Geir Endre Rogn oli samaa mieltä tähtihiihtäjänsä kanssa. Normaalimatkojen valmentaja Eirik Myhr Nossum oli tehnyt lopullisen päätöksen majoituksesta. Hänen mukaansa Salpausselän hiihtostadionia lähellä majoittuminen on hyvä asia logistiikan kannalta.

Nossum myöntää myös, että majoitus on siinä rajoilla, mihin he ovat tottuneet.

– Ne hotellit, missä olemme tottuneet majoittumaan, ovat täysin remontissa. On valittavissa vain muutamia hotelleja. Meidän ei pidä asua vain luksushotelleissa. Kaiken kaikkiaan olemme tyytyväisiä, Nossum kertoi.

Nossumin mukaan täytyy kestää vähän likaiset ja sotkuiset huoneet.

– Olen sataprosenttisen varma, että tämä on paras vaihtoehto.

Åre herätti ihmetystä

Viime viikolla Skandinavian uudella hiihtokiertueella hiihtomaajoukkeuissa herätti ärtymystä etenkin Ruotsissa Åren majoitusolosuhteet. Suomen joukkue laitettiin aluksi asumaan sotilaskasarmille.

Iivo Niskanen jakoi Suomen joukkueen vaatimattomasta alkuperäisestä majoitustilasta videoita Instagram-tilillään.

– Tämän täytyy olla vitsi, Niskanen kirjoitti.

Suomen joukkue vaihtoi vielä majoitusta. Ski Tourin johtaja Guri Knotten Hetland pahoitteli majoitussekaannusta. Hänen mukaansa kyseinen majoituspaikka täyttää yleensä FIS:in kriteerit, mutta he olivat unohtaneet tarkistaa yhden rakennuksen kunnon.

– Keskustelu Suomen joukkueen kanssa on mennyt ihan hyvin. Ymmärrän Niskasen turhautumisen, koska majoitus ei ollut hyvä. Mutta olen iloinen, että löysimme pian ratkaisun.

Norjalaiset asuivat Yle Urheilun asiantuntijan Sami Jauhojärven mukaan Åressa yhdessä Euroopan hienoimmista kylpylähotelleista.

– Suomen joukkue ja muutamia muita pienempiä maajoukkueita majoitettiin kasarmilla. Siellä oli 30 henkilöä, 1 suihku ja kaksi vessaa. Jokin ei nyt täsmää, Jauhojärvi sanoi viime viikolla.

Lue lisää:

Suomen hiihtomaajoukkueen sisäpiiriläiseltä rajua kritiikkiä huoltoryhmästä IS:lle – maajoukkuepomot iskivät vastapalloon Yle Urheilulle: "Puskista huutelu on typerintä tässä hommassa"

Ski Tourille suunniteltu Ruotsin ja Norjan rajan ylitys ei toteudu – Jauhojärvi kehuu varasuunnitelmaa, mutta antaa sapiskaa joukkueiden epätasa-arvoisesta kohtelusta: "Jokin ei nyt täsmää"

"Tämän täytyy olla vitsi" – Iivo Niskanen älähti suorasanaisesti, varusmiesten keskelle joutunut Suomen maajoukkue vaihtoi majapaikkaa

Lue myös:

Näin Niskanen nitisti Bolshunovin kiivaassa kaksintaistelussa – asiantuntija yhtyi ykköshiihtäjän sanoihin: "Tämä oli huollon voimannäyttö"

Krista Pärmäkoski harmitteli kansainvälisen hiihtoliiton toimintaa: “Therese Johaug sanoi myös, että tämä on hullua”

"Suomen kovakuntoisin artisti" Antti Tuisku jätti Krista Pärmäkosken taakseen pyörälenkillä: "Saa tulla haastamaan"

Entisen päävalmentajan esimerkki mystisestä varkaudesta paljastaa, miten korkealle Suomen mäkihyppytietoutta ennen arvostettiin

"Suurimmat muutokset mitä tämän lajin historiassa on nähty" – Petter Kukkonen aikoo muuttaa yhdistetyn harjoittelua radikaalisti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat