Hyppää sisältöön

Rukajärvi lähellä mitalikoroketta vaikeuksien jälkeen – "Alkuviikosta olin melkein lähdössä kotiin"

Lumilautailija Enni Rukajärvi sijoittui neljänneksi US Openin kovatasoisessa slopestylefinaalissa.

Kuva: AOP

Yhdysvaltojen Vailissa laskettiin perjantaina maineikkaan US Open -kilpailun kovatasoinen slopestylen naisten finaali, jossa Enni Rukajärvi laski neljänneksi. Kilpailun voitti Yhdysvaltojen Jamie Anderson.

Rukajärvi sai parhaat pisteensä toisesta laskusta, jossa hän hyppäsi viimeisestä hyppyristä haastavan caballerial 900–tempun.

– Ollut kyllä aikamoinen viikko. Alkuviikosta oli sen verran vaikeaa tuolla radan puolella, että olin melkein lähdössä kotiin. Onneksi en luovuttanut ja sitten siitä lähdettiin nousuun. Päivä kerrallaan ja aina vähän paremmin. Olen tosi tyytyväinen finaalilaskuihin ja siihen, miten ne lopulta menivät, Rukajärvi jutteli.

Rukajärvi sai tehtyä paljon vaikeita temppuja, vaikka ne eivät osuneet aina samaan laskuun.

- Oli kovatasoinen kisa ja siistiä olla mukana. Seuraavaksi lähden tästä muutamaksi päiväksi koti-Suomeen ja keskiviikkona suunnataan Norjaan X Gameseihin, Rukajärvi kommentoi.

Päävalmentaja Antti Koskinen oli iloinen Rukajärven laskun kehityksestä vaikealla slopestyleradalla.

- Todella hyvää menoa. On hienoa nähdä, että Enni pystyy kaivamaan kovia temppuja ja nostamaan tasoaan kisojen kovetessa, Koskinen kehui.

Slopestylen ja big airin kutsukilpailut jatkuvat Norjan X Gameseilla maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna, jonne Suomesta on kutsuttu Enni Rukajärvi sekä Rene Rinnekangas.