Krista Pärmäkoski harmitteli kansainvälisen hiihtoliiton toimintaa: “Therese Johaug sanoi myös, että tämä on hullua”

Krista Pärmäkoski toivoisi enemmän perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin väliaikakisoja maailmancupin kalenteriin.

hiihto
Krista Pärmäkoski palkintokorokkeella
Krista Pärmäkoski tuuletti kolmossijaansa Salpausselän maailmancupissa.Lehtikuva/Markku Ulander

LAHTI.

– Kiva onnistua olla täällä ja olla kolmen joukossa. Näitä perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin kisoja on vaan harmittavan vähän, Krista Pärmäkoski asetteli ensimmäisen sanansa kolmossijansa jälkeen suomalaismedian edessä lehdistötilaisuudessa.

Pärmäkoski on hiihtänyt kauden molemmat palkintokorokesijoitukset samalta matkalta, kun hän oli Rukalla kauden avausviikonloppuna lopputuloksissa pykälää korkeammalla.

– Uskon, että tästä varmasti keskustellaan. Therese Johaug sanoi myös palkintojenjaossa, että tämä on hullua. Edellisen kerran Rukalla ja nyt täällä, Pärmäkoski sanoi.

– Toki Nove Mestossakin piti olla. Mutta Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n linjaus on se, että vähällä lumella ja helpotetuilla laduilla ei voi hiihtää perinteistä. Mutta laitettaisiinko vuorohiihtoalueita, että saataisiin hiihtää perinteistä.

Pärmäkoski kertoi, että ensi keskiviikon kisoihin Drammenin sprinttiin on tulossa muutoksia.

– Se siirrettiin vapaalle. Siihen suuntaan käännetään helposti, koska ilmeisesti Drammenissakin on helppo latu. Mutta jossain sprintissä, mitä se helppo latu haittaa, Pärmäkoski kyselee.

Pärmäkoski kertoi myös Suomen maajoukkueen urheilijoiden pelänneen, että Lahdessa jouduttaisiin muuttamaan matkoja vähälumisten olosuhteiden takia.

– Nyt Lahti teki loistavan työn näin hienojen latujen eteen. Pelkäsimme urheilijoiden keskuudessa, että laitetaan yhteislähtö 3,75 kilometrin lenkillä. Täällä on tehty huipputyötä, Pärmäkoski kehaisi.

Pärmäkoski kuvaili olleensa tällä kaudella hyvässä kunnossa, mutta terveyden kanssa on ollut haasteita. Pärmäkoski jätti esimerkiksi Tour de Skin väliin sairastumisen takia. Suomen hiihtotähti kertoi, että muitakin murheita on ollut.

– Onhan tässä flunssaa ollut välillä, mutta sekin kuuluu urheilijan elämään. Kun on huippukunnossa, saattaa napata pikku pöpön. Itse on vielä aika altis siihen, että heti jonkun aivastuksen jälkeen on pöpö, Pärmäkoski sanaili.

Kisan jälkeen Pärmäkoski kehaisi omaa vanhaa menestyssukseaan. Se on tarkoitettu pakkaskeleille ja sillä myös voitettiin Lahdessa maailmancupissa kaksi vuotta sitten.

– Mielestäni olimme onnekkaita, että oli kylmä sää. Sain käyttää vanhaa suksipariani. Se on yksi suosikeistani, Pärmäkoski hymyili.

Lopussa Pärmäkoski tarjosi suurta draamaa Salpausselän hiihtostadionin yleisölle, kun kaatui mutkassa. Mutta Pärmäkoski ei tilanne loppupeleissä harmittanut. Hän jäi selvästi 8,4 sekunnin erolla Ruotsin Ebba Anderssonista. Kolmossija oli lopuksi aika varma, koska neljänneksi tullut toinen ruotsalainen Frida Karlsson oli maalissa 10,1 sekuntia hitaampi.

Kisan vei Therese Johaug vain 3,4 sekunnin erolla Anderssoniin.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Maailmancupin venäläinen kärkinimi otti raskaasti tappion Iivo Niskaselle, norjalaistähti hehkutti – suomalaisvoittaja avasi, kuinka kotietu näkyi isoja joukkueita vastaan

Ristomatti Hakolan varusteet katosivat Kajaaniin – hiihtäjä jakoi lentoyhtiölle risujen lisäksi myös "kehun": "Se on hyvä biisi!"

Näin Niskanen nitisti Bolshunovin kiivaassa kaksintaistelussa – asiantuntija yhtyi ykköshiihtäjän sanoihin: "Tämä oli huollon voimannäyttö"

"Suomen kovakuntoisin artisti" Antti Tuisku jätti Krista Pärmäkosken taakseen pyörälenkillä: "Saa tulla haastamaan"

Krista Pärmäkoski kaatui pahamaineisessa mutkassa, oli silti kolmas – Johaug joutui ahtaalle Salpausselällä

Lue myös:

Entisen päävalmentajan esimerkki mystisestä varkaudesta paljastaa, miten korkealle Suomen mäkihyppytietoutta ennen arvostettiin

"Suurimmat muutokset mitä tämän lajin historiassa on nähty" – Petter Kukkonen aikoo muuttaa yhdistetyn harjoittelua radikaalisti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat