Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Häkellyttävä loppuveto! Iivo Niskanen hiihti upeaan voittoon – maailmancupin kärkimies ei pystynyt vastaamaan suomalaisen iskuun

Maailmancupin kokonaiskilpailua johtava Aleksandr Bolshunov jäi viimeisillä kilometreillä kauas suomalaisesta.

hiihto
Iivo Niskanen

Iivo Niskanen sivakoi hienoon voittoon paraatimatkallaan 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähdössä Salpausselän kisoissa. Voitto oli Niskaselle kauden toinen ja uran viides.

Viimeisenä startannut Aleksandr Bolshunov hätyytteli Niskasen väliaikoja, mutta alkoi jäädä suomalaisesta kymmenen kilometrin väliaikapisteeltä alkaen. Maalissa ero oli venynyt lopulta 10,1 sekuntiin. Venäläinen johtaa maailmancupin kokonaiskilpailua.

Norjan Hans Christer Holund oli kolmas. Hän jäi Niskasesta maalissa 28,8 sekuntia.

Niskanen voitti samalla matkalla MM-kultaa Lahden maastoissa kolme vuotta sitten. Lauantaina Niskasesta tuli kolmas suomalaismies, joka on voittanut maailmancupin osakilpailun Lahdessa.

– Hienoa palata hiihtämään Lahteen. Tätä matkaa on odotettu Rukalta saakka. Mahtava homma, että onnistuttiin tänään hienosti, Niskanen kommentoi Yle Urheilulle.

Kaksinkertainen olympiavoittaja kertoo harjoitelleensa alkuviikon rauhallisesti kotimaisemissaan Kuopiossa Suomen yhdistetyn kärkimiehen Ilkka Herolan kanssa.

– Toivottavasti Ilkalla on sitten voittojalat huomenna. Palautuminen on mennyt nousujohteisesti Ski Tourilta. Rankka kiertue takana, mutta pääasia on, että nyt toimi hyvin kroppa, Niskanen sanoi.

Ristomatti Hakola oli toiseksi parhaana suomalaisena 14:s. Perttu Hyvärinen oli 21:s, Lauri Vuorinen 31:s ja Markus Vuorela 32:s.

Salpausselän kisoja voi seurata Yle TV2:ssa, Areenassa ja radiossa Yle Puheessa koko viikonlopun ajan.

Päivitetty kello 14.47: Lisätty Iivo Niskasen kommentit.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Ristomatti Hakolan varusteet katosivat Kajaaniin – hiihtäjä jakoi lentoyhtiölle risujen lisäksi myös "kehun": "Se on hyvä biisi!"

Näin Niskanen nitisti Bolshunovin kiivaassa kaksintaistelussa – asiantuntija yhtyi ykköshiihtäjän sanoihin: "Tämä oli huollon voimannäyttö"

Krista Pärmäkoski harmitteli kansainvälisen hiihtoliiton toimintaa: “Therese Johaug sanoi myös, että tämä on hullua”

"Suomen kovakuntoisin artisti" Antti Tuisku jätti Krista Pärmäkosken taakseen pyörälenkillä: "Saa tulla haastamaan"

Therese Johaug pesi lattiat ja ikkunat majapaikassaan Salpausselän maailmancupissa – joukkuetoveri kuvaili: “Oli sotkuista”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat